Uncut (Sweden)

RON WOOD

- 10FarAwayE­yes

”FÖRSTÅR DU HUR svårt det här var? Jag slog inte ens upp något. Jag hade såklart inte alla de typ 400 låtarna i huvudet. Jag kom på 13 stycken på rak arm och sen fick jag ner listan till 10 stycken. Men det är väldigt svårt att välja bara 10 stycken. Verkligen jättesvårt. Jag fick bara köra på och vara helt krass. Det gick inte att tänka efter för mycket, då kommer man på f ler.”

1 Sister Morphine 2 Sympathy For The Devil 3 Black Limousine

Den sammanfatt­ar bluesrötte­rna och har lite get-up-and-rock’n’roll -känsla i sig och den var designad för min syn på Stones som gör en hyllning till Muddy Waters och Jimmy Reed – så den har lite av allt och märklig timing precis som Jimmy Reed. Det är en på rak armgrej som är trevlig. När det fungerar är det ganska levande.

4 You Got The Silver 5 No Expectatio­ns

Den är väldigt melankolis­k. Den har typ de bluesaktig­a elementen och en melodi som ger mig chansen att slida. Inte för att vi gör det så ofta. Mitt favoritalb­um är förmodlige­n Beggar’s Banquet-tiden. Jag älskar allt det där.

6 Miss You

7 Factory Girl

8 Out Of Control

9 19th Nervous Breakdown

Jag vet inte varför. Det bara typ summerar allt med dem och det har några riktigt bra gitarriff i sig. Jag tror att jag hörde den första gången på Thank Your Lucky Stars eller Ready Steady Go! eller nåt sånt. Och på radion. Jag vet inte varför. Den har det där gamla knasiga eko-Bo Diddley- soundet för sig och jag gillar Micks och Keith’s stämmor i den. Och när jag spelar den. är den fantastisk. Jag gick faktiskt på college då och sa till mig själv ”Jag ska vara med i det bandet en dag” – allt det kommer tillbaka till mig när vi spelaren live.

De tittar runt mig och tänker typ ”All right kid, du gjorde inte det där så dåligt, du gjorde det till och med bra!”. Vi gör det inte så ofta som vi skulle vilja. Men jag känner tillfredss­tällelse av sådant. Jag får dem att spela ”Come On” när vi repar, alla de första plattorna, och B-sidorna. De gillar t att spela dem i smyg, men det är svårt att få dem att erkänna det. Men jag klarar det.

 ??  ?? Ronnie: ”Jag får dem att spela ’Come On’ när vi repar”.
Ronnie: ”Jag får dem att spela ’Come On’ när vi repar”.

Newspapers in English

Newspapers from Sweden