Mitt i Vallentuna

Nu vet vi mer om vargen i Vallentuna

- Hege Hellström

En 11-årig flicka åkte buss 610 mellan Norra Bergtorp och Rosengårde­n i Vallentuna i oktober 2016. Då klev det på en 84-årig man som satte sig bredvid flickan.

84-åringen lade sin hand på flickans lår och klämde och nöp henne. ”Hans hand var kall och skrynklig och det kändes obehagligt att han tog på mig”, uppger flickan.

Hon tror att han klämde och tog på henne i sju minuter innan de båda gick av på ändhållpla­tsen. Flickan blev lättad över att gå av bussen och hon berättade genast för sin mamma, som mötte vid busshållpl­atsen, vad som hänt. Flickan blev väldigt rädd och ledsen när hon förstod att mannen tafsat på henne.

84-åringen nekar till brott. Nu har tingsrätte­n avgjort målet. Eftersom mannen liknar den person som syns på övervaknin­gskameror i bussen och eftersom han haft en rock som liknar den som syns på kamerorna är det troligt att det är en och samma man, enligt tingsrätte­n.

Dessutom är flickans berättelse trovärdig anser tingsrätte­n.

Det handlar om sexuellt ofredande eftersom smekningar på insidan av ett lår är ”av uppenbar sexuell karaktär”, enligt tingsrätte­n.

Sexuellt ofredande kan ge upp till två års fängelse, men med tanke på mannens hälsa och ålder blir straffet i stället böter på 5 000 kronor. Lika stor summa ska mannen betala till flickan i skadestånd.

 ??  ??
 ?? FOTO: JOHANN HELGASON ?? PÅ BUSSEN. Det var på buss 610 som 84-åringen ofredade 11-åringen.
FOTO: JOHANN HELGASON PÅ BUSSEN. Det var på buss 610 som 84-åringen ofredade 11-åringen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden