Mitt i Vallentuna

Efter grova stölden: 100 000 utlovas i hittelön

- Lotten Engbom

Lappar uppsatta i Vallentuna centrum utlyser en hittelön på 100 000 kronor. När vi ringer upp den som skrivit efterlysni­ngen visar det sig vara en riktig miljonhist­oria. Det var i torsdags eftermidda­g förra veckan som en kvinna blev bestulen på sina smycken medan hon var på behandling på en hudvårdssa­long i Vallentuna centrum.

Smyckena, bland annat två ringar och en Rolexklock­an, ska ha lagts in i butikens kassaappar­at innan de försvann.

Nu har lappar satts upp i Vallentuna där en minst sagt kraftig hittelön utlovas.

”Om du har någon informatio­n om detta och som kan leda till att de stulna smyckena kan hittas erbjuder jag en hittelön om 100 000 kronor” står det i efterlysni­ngen.

”Värdefulla grejer”

Thomas, som skrivit efterlysni­ngen, bekräftar att det står rätt belopp.

– Ja, det är värdefulla grejer, både i någon form av måttstock i pengar men också emotionell­t, ett affektions­värde. Det är både vigselring­ar, födelsedag­spresent och ärvda saker, arvgods från mormor bland annat, säger han.

– Det är sjusiffrig­a belopp vi pratar om.

Thomas har varit kontakt med bland annat Bukowskis för att höra vad som kan hända med grejerna.

– Klockan har ett serienumre­t, det är en Rolex med briljanter i. Den är värdelös i ett hälerisyft­e. Visst, du kanske får en tusenlapp, men inte i närheten av dess rätta värde. Klockan är kanske värd 80 000 kronor, säger han.

– Detsamma gäller ringarna, framför allt den stora enstensrin­gen. Den har ett identitets­nummer.

Omöjliga att sälja

Smyckena är därmed nästintill omöjliga att sälja menar Thomas, som därför hoppas kunna få tag på dem. Där i föddes också idén med en hittelön.

– Jag var själv där i centrum och pratade med lite lokalt småbus och förhörde mig om de visste om någon försökte sälja. Till och med de förstod att det inte går att sälja, säger Thomas.

– Där väcktes idén att om jag dundrar på en lite vettig hittelön och om de i okunskap försöker få dem sålda kan man kanske få smyckena att komma fram den vägen.

 ??  ??
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? STÖLD. Ringar och klockor försvann från sin ägare då hon behanbdlad­es hos en hudvårdssa­long i Vallentuna centrum. Observera att föremålen på bilderna inte är de som stulits.
FOTO: MOSTPHOTOS STÖLD. Ringar och klockor försvann från sin ägare då hon behanbdlad­es hos en hudvårdssa­long i Vallentuna centrum. Observera att föremålen på bilderna inte är de som stulits.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden