Mitt i Vallentuna

Polis + kommun = tryggare Vallentuna

-

Fokus i ”Tryggare Vallentuna”, ett nätverk där bland andra kommun och polis ingår, ligger på trygghetsf­rämjande och brottsföre­byggande insatser.

– Vi träffas varje vecka, kommun, räddningst­jänst och polis för att prata kring varandras verksamhet­er och aktuella händelser så vi har bra koll på vad som händer i kommunen, säger Therese Eriksson, trygghets- och folkhälsos­amordnare.

Hon berättar att den upplevda tryggheten bland invånarna ökat.

– Det är svårt att mäta tryggheten, det är en känsla som är olika hos varje individ, men trygghetsu­ndersöknin­gen visar ändå att Vallentuna­borna känner sig mer trygga 2017 jämfört med 2016.

Invånarna har i undersökni­ngen sagt att de vill se mer av polisen, att belysninge­n borde vara bättre på offentliga platser och att det borde vara nolltolera­ns mot klotter och skadegörel­se.

Bland åtgärderna år 2018 är att polisen ska synas mer på utvalda platser och tidpunkter som upplevs otrygga. Grannsamve­rkan ska få stöd, och man ska arbeta med sociala insatsgrup­per. En annan insats är att kommunen ska marknadsfö­ra ”Tryggt och snyggt”, en app som används för felanmälan.

 ??  ?? VISSTE DU ATT… i år säljs även ”lilla familjekor­tet” på Kvarnbadet? Det gäller för en förälder med barn och kostar 600 kronor, alltså mindre än familjekor­tet för 900 kronor där två vuxna och alla barn som bor hemma går in på badet under säsongen.
VISSTE DU ATT… i år säljs även ”lilla familjekor­tet” på Kvarnbadet? Det gäller för en förälder med barn och kostar 600 kronor, alltså mindre än familjekor­tet för 900 kronor där två vuxna och alla barn som bor hemma går in på badet under säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden