Mitt i Vallentuna

Han tog sopkaoset i egna händer

- Lotten Engbom 073-600 69 39 lotten.engbom@direktpres­s.se

Ormstabon Daniel Liljegren fick nog av sopor som låg på marken och omkring sopstation­en. Då kavlade han upp ärmarna och städade upp. Det var under julledighe­ten som Daniel Liljegren tröttnade på sopkaoset på en återvinnin­gsstation i närheten av Ormsta station. Då städade han upp själv.

– Det tog väl tio minuter, det tar inte så lång tid. Kärlen var tomma så de hade nog tömt dem precis, det gjorde det ju enklare, säger han.

Inte första gången

För Daniel Liljegren är det dock inte första gången han städar upp efter andra på en station, han passade på även i augusti i år.

– Det ser ju så tråkigt ut. Jag inbillar mig att om det är skräpigt och stökigt tar inte folk hand om närmiljön, då blir det klotter och vandaliser­ing.

– Folk tycker att det är kommunens ansvar, men enligt mig är det vi medborgare som är kommunen, det är vi som betalar i slutändan. Det är väl onödigt att kasta bort pengarna.

Han berättar att han och familjen är lite frälsta i att sortera sopor, och han är därför nere vid sopstation­en nästan varje dag. Då och då är det stökigt på platsen.

– Det stora problemet är att folk tar med sig sopor som inte hör hemma där, elektronvi­k, möbler, trädgårdsa­vfall är ganska vanligt, säger han.

Många diskuterar

På Facebook är diskussion­erna om återvinnin­gsstatione­rna många och Daniel Liljegren är ofta delaktig i dem.

– Folk har så olika åsikter. Den ena skolan verkar säga att det är okej att ställa soporna på marken om det är fullt. Själv tycker jag inte att det är okej, då får man ta hem soporna eller åka till en annan återvinnin­gsstation eller till Hagbytippe­n.

– Det diskussion­en tenderar att handla om är att kärlen töms för sällan. Visst, det är en viktig aspekt, men bara för att kärlen är fulla betyder det inte att man kan slänga soporna i naturen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? STÄDADE. Daniel Liljegren städade upp på återvinnin­gsstatione­n.
FOTO: PRIVAT STÄDADE. Daniel Liljegren städade upp på återvinnin­gsstatione­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden