Mitt i Vallentuna

Tråka inte ut oss med er deppiga syn på helgerna

- En helt vanlig helgfirare

Många av oss, säkerligen de flesta, tycker om jul- och nyårshelge­rna. Vi tycker det är trevligt med förberedel­serna under adventstid­en, med luciafiran­de, julkonsert­er och julmarknad­er. Själva helgdagarn­a njuter de flesta av oss när vi äter en massa god julmat som vi faktiskt tycker om, vi både ger - helt frivilligt! - bort och får fina presenter samt umgås med familjen och kanske träffar släkt som man inte sett på länge och faktiskt gärna träffar. Nyår är för de flesta av oss en kul och festlig kväll när man äter särskilt god mat och dricker gott.

När man läser vad journalist­er och kolumniste­r har att säga om jul- och nyårshelge­rna får man dock ofta helt motsatt intryck av vad som är vanligt. I december – inte minst i denna tidning du läser nu – har man fått ta del av allehanda åsikter från journalist­erna om hur man bäst undviker att fira en vanlig jul.

I mellandaga­rna fick vi läsa en kolumnists berättelse om sin deprimeran­de, tråkiga jul samt att hon nu har att ”ta sig genom” nyår. Stackars journalist­er, som verkar ha ett deprimeran­de trist firande av storhelger. Jag tycker ärligt synd om er.

Men snälla, de flesta av oss tycker faktiskt att julen är en trevlig helg som vi firar med julmat och några julklappar. Nyårsafton ser de allra flesta av oss faktiskt fram emot – det är inget vi ”ska ta oss genom”.

Sprid lite harmoni och glädje nästa år i stället för att tråka ut oss läsare med en deprimeran­de syn på firandet av storhelger.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden