Mitt i Vallentuna

Framtidshu­s i Vallentuna – får ljudisoler­at gamingrum

- Hege Hellström

Hur vill ”moderna” barnfamilj­er leva? Enligt hustillver­karen Movehome är det förvaring, ny teknik och ett nytt sätt att använda rummen som gäller. – Vi har samarbetat med arkitekter och forskare för att hitta nya lösningar på vad framtida boende kräver. Vi har till och med haft en antropolog med, som tittat på människors vanor i hemmet, säger Jennie Blom, marknadsch­ef för Movehome som tagit fram husmodelle­n LAB #01, vars första version är byggd i Vallentuna, på Skvadronvä­gen.

Företaget har också gjort en Sifo- undersökni­ng där det kommit fram att svenskarna önskar sig mer förvaring. Jennie Blom säger att huset utmanar synen på traditione­ll planlösnin­g.

– Vi försöker skapa rum som inte nödvändigt­vis har benämninge­n man är van vid. Vi kallar det inte vardagsrum utan bara rum. Vi har inte en fast position för en tv-skärm, alla får hitta sin egen plats.

– Det finns en fönsternis­ch som är rymlig, till exempel. Det är något som passar den uppkopplad­e livsstil vi faktiskt har i dag.

I huset finns ett ljudisole- rat gamer-rum, fjärrstyrd­a vitvaror, dörrlås, rörelsesen­sorer kopplade till kameror och olika belysnings­scenarier.

Urban Design har ritat villan som är på 171 kvadrats boarea och har tre sovrum. Prislappen för det enklaste utförandet är från 3 469 000 kronor.

– Huset i Vallentuna är ett koncepthus så där finns material och teknik som inte ingår i priset, säger Jennie Blom.

Den 28 januari är det första visning.

– Man måste föranmäla sig, säger Jennie Blom.

 ?? FOTO: MOVEHOME ?? LEKFULLT HEM. En gunga i vardagsrum­met, någon?
FOTO: MOVEHOME LEKFULLT HEM. En gunga i vardagsrum­met, någon?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden