Mitt i Vallentuna

Burgar vi bli mätta? Tydligen inte

- N Tomasz Pozar tomasz.pozar@direktpres­s.se

ästa burgarstäl­le är på g till Norrort i och med att Phil’s Burger etablerar sig. Vi frågar oss: Blir marknaden mätt? Phil’s Burger öppnas under våren 2018 i Mörby Centrum. Isabelle Filling som är pressansva­rig för Phil’s Burger menar att man inte är rädd för konkurrens.

Och hon ser inte varför folk skulle tröttna på hamburgare.

– Burgaren kom ju till USA under 40-talet och är fortfarand­e kvar. Jag tror att hamburgare­n, liksom i USA, är här för att stanna.

Carl Gustaf Fossbeck driver CG:s streetfood i Danderyd och äger restaurang­en Bores i Vallentuna tillsamman­s med sin bror Carl- Henrik Fossbeck, och de räds inte heller för konkurrens, tvärtom.

– Det behövs konkurrens, det drar folk och intresse. Mer hamburgare och mer konkurrens kommer göra att svenska smaklökar bli bättre, säger Carl Gustaf Fossbeck.

Bröderna tror inte att folk i Norrort kommer att tröttna på hamburgare.

– Jag har en teori om detta som jag legat och tänkt på. Pizza har varit standardis­erat länge. Familjer har sina pizzadagar en gång i veckan, exempelvis: ”på tisdag ska vi städa sen äter vi pizza”. Och jag tror att hamburgare­n är nya pizzan, och den är här för att stanna, säger Carl Gustaf Fossbeck.

 ?? ARKIVFOTO: PI FRISK ?? BURGARBROR­SA. Carl Gustaf Forssbeck står tillsamman­s med sin bror bakom både CG:s i Danderyd och nya Bores i Vallentuna.
ARKIVFOTO: PI FRISK BURGARBROR­SA. Carl Gustaf Forssbeck står tillsamman­s med sin bror bakom både CG:s i Danderyd och nya Bores i Vallentuna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden