Mitt i Vallentuna

Granat visade vinnande sprangkraf­t pa Ullevi

Moa Granat hamnade högst upp på prispallen när hon i helgen sprang hem 300 meter häck på Ullevi. Förutom vinsten slog hon även nytt personbäst­a.

- Text och foto: Kevin Wedin

Fjortonåri­ga Moa Granat, från Vallentuna, gjorde i helgen succé när hon vann 300 meter häck under tävlingen Världsungd­omsspelen som avgjordes på Ullevi i Göteborg. Extra noterbart är att Moa tävlade mot flickor i en ålderskate­gori äldre än henne själv.

– Det kändes stort tycker jag, men det är nästan större nu när jag kommit hem och kunnat tänka på det ordentligt. Just att det var en så stor tävling och så många som var med, säger Moa och tilläggrer:

– Jag har aldrig tävlat på en så stor arena som Ullevi och det var väldigt coolt att vara där. Det var också stort att det var blandat med 14- och 15-åringar.

Totalt var det runt ett 30-tal tävlande i grenen, främst deltagare från Sverige, men också från Norge och Danmark.

Moa, som represente­rar Vallentuna Friidrotts­klubb sprang på 44.,43, vilket var hennes personbäst­a, men när hon kom i mål kände hon att det fanns krafter kvar i kroppen.

– Jag trodde jag hade en chans att vinna när jag kollade på tiderna på förhand, men när jag kom i mål så kände jag att jag kan springa ännu snabbare, säger hon.

Med sin tid har Moa nu topptiden i Sverige i hennes ålder, och det råder ingen tvekan om att det är häcklöpnin­g hon vill satsa på.

– Ja, för det här så himla roligt. Jag är så glad när jag sprungit häck, det är roligt att träna och vi är ett roligt gäng på träningarn­a och hela sporten är kul, säger Moa. ■

Det är nästan större nu när jag kommit hem och kunnat tänka på det ordentligt.

 ??  ??
 ??  ?? . Det APLAN HEMM ntuna IP Valle ärpå rnär träna Moa som ärpå honväl plan. a hemm
. Det APLAN HEMM ntuna IP Valle ärpå rnär träna Moa som ärpå honväl plan. a hemm

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden