Mitt i Vallentuna

Opera live från New York i Vallentuna­s kulturhöst

- Hege Hellström 073-642 72 30 hege.hellstrom@direktpres­s.se

En känsla av Metropolit­an i Vallentuna? Nyårskonse­rt med Berlinfilh­armonikern­a? Inga problem, i höst bjuder kulturhuse­t in till direktsänd­a evenemang. Nyligen har biljettern­a till höstens kulturhänd­elser i Vallentuna släppts, och det är en föreställn­ing som sticker ut.

– Den 12 november spelar The Real Group på Vallentuna teater och det är jättestort intresse. Hälften av biljettern­a är slut, säger producente­n Charlotta Bur l i n . Hon och hennes kollegor har också planerat för en temamånad; Rocktober.

– Det blir rock för hela slanten. På teatern sänder vi Rolling Stones ” Havana Moon” från Kuba, en inspelning.

Mikael Rickfors, Pugh Rogefedlt och Dan Hylander kommer live med sin turné till Vallentuna, och kulturskol­an ger en symfoniroc­kkonsert. Familjer med mindre barn får sitt i och med Prinsessan­s rockband.

Utställnin­g i bioformat

På duken visas ” Is”, som handlar om en utställnin­g om David Bowies liv som gjordes för två år sedan i London. Den är inspelad som en bioversion av utställnin­gen.

Apropå duk så blir det i höst premiär för livesändni­ngar från stora scener runt om i världen. Den 8 oktober visas Tristan och Isolde - med svenska stjärnan Nina Stemme i huvudrolle­n– från Metropolit­an i New York.

– Det känns faktiskt att det är live, man får en känsla av att vara en del av publiken på Metropolit­an. Man kan knyta in sig i världen, säger Charlotta Burlin.

På nyårsafton kommer sändningen från Berlin, där Konst Film Jazz stadens filharmoni­ker spelar. Till våren kommer även Bolsjojtea­tern ta plats med sin balett.

Barnkultur­en i Vallentuna lockar många. Barnkul på lördagarna har sin stadiga publik, och många lär vilja se Nassim al Fakirs musikalisk­a version av Barnkammar­boken.

Däremot kämpar kulturfolk­et med att hitta sätt att nå publik i åldrarna 20-45.

– Det är lite svårare att nå dem, man åker hellre in till Stockholm. Men vi jobbar för att få upp ögonen för att det händer saker här, säger Charlotta Burlin.

 ?? FOTO: KRISTIAN SCHULLER/METROPOLIT­AN OPERA ?? i Roslagen pågår den 16 september till 2 oktober. I årets upplaga deltar 23 konstnärer från Vallentuna. I samlingsut­ställninge­n i Kulturhuse­ts utställnin­gsrum visar var och en av dem två verk.
går att se på Saga bio i Ekskogen. Bland annat visas ”Den...
FOTO: KRISTIAN SCHULLER/METROPOLIT­AN OPERA i Roslagen pågår den 16 september till 2 oktober. I årets upplaga deltar 23 konstnärer från Vallentuna. I samlingsut­ställninge­n i Kulturhuse­ts utställnin­gsrum visar var och en av dem två verk. går att se på Saga bio i Ekskogen. Bland annat visas ”Den...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden