Mitt i Vallentuna

Stal jackor värda 16 000

-

Det var förra fredagen som två killar var inne på en klädbutik i Täby centrum. Där tog de jackor värda 16 000 kronor och sprang sedan ut ur butiken.

– Då sprang personal efter och man fick tag i den ena av männen, en 16-åring hemmahöran­des i norra Stockholm. Jag tror personalen fick hjälp av väktare, säger Christer Sandström, informatio­nsansvarig på polisen i Roslagen.

Under måndagen åkte polisen runt i en videobil i Täby och Vallentuna. Bilen är en civilpolis­bil som man utrustat med kamera och mätare som beräknar passerande bilars hastighet.

– Två blev av med körkortet och en saknade körkort helt och hållet. Man filmar för att kunna dokumenter­a aggressiv körning.

Samma dag hade man också en poliskontr­oll vid Hagbyvägen. Totalt stoppade tolv personer som körde för fort och två som inte hade bilbälte.

I onsdags förmiddag uppmärksam­made en person, som arbetade vid en bostad i Danderyd, ljud från ett krossat fönster på bostaden bredvid. Hen gick dit och mötte två personer som försökte ta sig in i en villa.

– De hade slagit ett hål i altandörre­n. Men när personen kom dit så stack de därifrån direkt på två cyklar som de stal från bostaden, man tror inte att de hade hunnit ta sig in i huset, säger Christer Sandström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden