Mitt i Vallentuna

Barnkläder – något i hästväg

Självklart måste bebisen ha ett par rosa ridbyxor i storlek 56. Det tycker i alla fall Miniriders kunder, berättar företagets ägare Erika Håkansson.

- Berättat för: Hege Hellström Foto: Rolf Andersson

J ag har jobbat som hopptränar­e och när jag fick barn upptäckte jag att det var dåligt med ridkläder till små barn. För tio år sedan tog jag hem lite kläder och började sy upp lite egna grejor. Nu är jag nischad på kläder från nyfödd till tolv år.

Det har blivit mer och mer med företaget, jag har aldrig vågat låna pengar utan gjort allt med egna medel. Nu går företaget av sig självt. Ibland har jag funderat på att satsa större och ta fram mer egna produkter. Men jag har kommit fram till att jag inte vill det, jag trivs med att vara bara jag i företaget.

Sommarens storsäljar­e var ridbyxor i bebisstorl­ekar för 269 kronor, de sålde bra på Falsterbo Horse Show. Jag lade ut dem på Facebook också och en del tycker att bebisridby­xorna är jättekul medan andra undrar vad det är för trams. Det inlägget fick många kommentare­r, och folk får ju tycka vad de vill. När jag är ute på tävlingar har jag med mig saker som rosa eller vita cowboyhatt­ar med fluff på, och glittergel­é till hästarna säljer alltid slut. De flesta vill ha rosa eller svarta prylar.

Vi har två hästar med i årets ”Stjärnorna­s hoppning” som sänds på SVT och där finalen går i Friends Arena. I programmet handlar det mest om stjärnorna, men de unga tjejerna som tittar vill ju veta mer om hästarna, var de bor, hur de sover när det är show, och så vidare. Så nu gör jag och en kollega hemsidan ”Mediahästa­r”, där vi skriver mer om hästarna.

Vi har haft hästar med i film förr. Hästarna måste ju tåla att man filmar och håller mikrofoner och att det händer mycket, och nu vet folk som jobbar med media att våra hästar finns. Det blir lätt så att de hör av sig igen.

En del tycker att bebisridby­xorna är jättekul medan andra undrar vad det är för trams.

 ??  ?? FÖR DE MINSTA. Erika Håkanssons dotter Lisen visar några av kläderna. Ponnyn Castor får vara med.
FÖR DE MINSTA. Erika Håkanssons dotter Lisen visar några av kläderna. Ponnyn Castor får vara med.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden