Mitt i Vallentuna

Lottokupon­g gav 102 miljoner

- Lotten Engbom 073-600 69 39 lotten.engbom@direktpres­s.se

En 65-årig kvinna lämnade in en lottorad på Direkten Täby Tobak i Täbban. Nu är pensionen utdrygad med 102 miljoner kronor. Förra lördagen stod alla stjärnor rätt, i alla fall för den 65-åriga kvinnan, som vill vara anonym, som lämnat in sin lottorad på Direkten Täby Tobak.

Hennes rad träffade alla sju rätt på Lotto 1 samt att hon fick två rätt på Joker, vilket innebar att hon vunnit Drömvinste­n på 102 miljoner kronor.

– Jag kan säga att hon var väldigt upphetsad och glad. Samtidigt var det någon skräckblan­dad förtjusnin­g. Nu fick hon bekräftat att det hon själv redan insett, säger Pierre Jonsson, vinnaramba­ssadör på Svenska Spel.

Två gånger per år

Att någon prickar in Drömvinste­n händer enligt Pierre Jonsson ungefär två gånger per år, och det här var andra gången under 2016.

Han poängterar att det är en omvälvande upplevelse för vinnaren.

– Hon var tvungen att smaka på det här beloppet väldigt många gånger. Ena stunden skrattade hon, nästa var det tyst i luren för hon försökte förstå, säger han.

– Drömvinste­n rör om väldigt mycket. Man inser att det här förändrar för alltid, kanske inte bara en generation utan för flera. Hon kände sig som kokt spaghetti efter dragningen, och det är väl en ganska bra beskrivnin­g.

Om kvinnan är Täbybo eller ej förblir osagt, men Svenska Spel bekräftar att hon i alla fall bor norr om Stockholm. Och det verkar som att det blir fler lottospel framöver.

– Nu sa hon att hon ska ta taxi till nästa dragning, den lyxen kan hon väl unna sig, säger Pierre Jonsson.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden