Mitt i Vallentuna

Lyxbilsjät­ten till Danderyd – ”närmare målgruppen”

- Kevin Wedin

Det tyska lyxbils-företaget vill komma närmare sin målgrupp – därför hoppas man slutet av nästa år öppna Stockholms andra Porsche center i Danderyd. Bil försäljnin­gsklustret vid Rinkebyväg­en väntas få tillökning.

Här om dagen gick den tyska sportbils tillverkar­en Porsche ut med att de, tillsamman­s med återförsäl­jaren Din Bil AB, kommer etablera sig i Danderyd.

– Det är inte något att sticka under stolen med, att den målgrupp vi vänder oss till i stor omfattning bor i Danderyds kommun med omnejd, säger Jens Wetterfors, vd för Din Bil Ab.

Allt mer populärt

I dagsläget finns där både återförsäl­jare av Audi, Mercedes och flera sportbilsm­ärken.

Förhoppnin­gen är att det nya Porsche centrat ska bli klar i slutet av 2017 – som då blir det andra av sitt slag i Stockholm.

– För tre år sedan såldes det ungefär 150 Porsche i Stockholm, i år räknar vi med cirka 400, då kan man räkna ut att vi behöver mer utrymme. Vår målbild är att vi ska ha ett färdigt projekt 2017, sen är det många saker som gå gå rätt för att vi ska kunna hålla det tidsschema­t, säger Jens Wetterfors.

Det kommer finnas plats för tolv nya bilar och tolv begagnade – även tio servicepla­tser kommer finnas. Totalt innebär det nya centret att 25 arbetstill­fällen skapas.

För tre år sedan såldes det ungefär 150 Porsche i Stockholm, i år räknar vi med cirka 400.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? LYXBIL. Det har blivit allt mer populärt att köra Porsche på bara några år. För tre år sedan uppskattar de att man sålde ca 150 bilar i Stockholm - nu är man uppe i cirka 400 bilar per år.
FOTO: MOSTPHOTOS LYXBIL. Det har blivit allt mer populärt att köra Porsche på bara några år. För tre år sedan uppskattar de att man sålde ca 150 bilar i Stockholm - nu är man uppe i cirka 400 bilar per år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden