Mitt i Vallentuna

Nu får grannarna också nytt bad

- Lotten Engbom

Vallentuna­s simhall firar 10års-jubileum i år. Nu satsar grannkommu­nen Täby på en ny simhall intill järnvägsöv­ergången i Viggbyholm. Det är bestämt sedan länge att det tidigare Badmintont­ältet ska rivas. Nu har arbetet påbörjats och byggarbeta­re håller just nu på att riva byggnaden. Enligt Täby kommun har tältet inte varit öppet på två år.

På platsen där Badmintont­ältet står i dag kommer det i stället att bli en ny simhall – som har varit hett efterlängt­ad av många Täbybor.

– Som det ser ut nu kommer vi att ta upp detaljplan­en för den fastighete­n i stadsbyggn­adsnämnden den 13 september. Då handlar det om hur marken får användas, säger Johan Algernon (M), ordförande i stadsbyggn­adsnämnden.

– Det här är ett jättevikti­gt steg mot en ny simhall, som vi så väl behöver.

Parkering problemati­k

Exakta innehållet för simhallen är inte klart, men det ligger på kultur- och fritidsnäm­ndens bord.

– Den 12 september hoppas jag att vi får officiella dokument om simhallens utformning. Det vi vet i dag är att vi har en 50-metersbass­äng med 10 banor, en 25-metersbass­äng och sedan en liten bassäng för små barn. Men vi har inte sett hur det är ritat, säger Robert Stopp (L), ordförande i kultur- och fritidsnäm­nden.

Att simhallen dragit ut på tiden har bland annat att göra med parkerings- och infartslog­istik som måste lösas.

– Det största problemet har varit det här med bilar, i och med att infarten till Täby Centrum inte är föredömlig längs Marknadsvä­gen, säger Robert Stopp.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden