Mitt i Vallentuna

En segdragen misskötsel

- Tidigare hyresgäst i Vallentuna

Vallentuna kommun ska bli bättre på att underhålla sina fastighete­r, skrev tidningen i förra veckan. Oj, det låter fantastisk­t. Flera lokaler har varit så vanvårdade länge att det faktiskt börjar bli riktigt akut. Det har funnits många olika faktorer som legat bakom detta. På en skola förekom ett bråk med en stackars anställd som medförde att denne inte kunde städa som den skulle. I andra fall har det bara varit ignorans från chefer som medfört att lokaler förfallit. Vågar vi nu hoppas på att det verkligen blir som kommunen säger?

Vad händer med alla fastighete­r som kommunen aviserat att man vill sälja? Kan Kårstabor hoppas på att stationshu­set ska tas om hand? Kan vi äntligen hoppas på att föreningar som hyr gympasalar inte behöver ta fram idrottsred­skap i kamp med stora feta dammråttor? Eller är det bara det allra nödvändiga­ste underhålle­t som nu ska börja betas av?

Idrottshal­larna blir snabbt nedslitna men och det finns problem med allt från duschar till gympasalar. Är det för att kommunen är så dålig på att driva fastighete­r som det blivit så populärt att sälja flera byggnader? Varför görs det ingen kontroll av arbetsinsa­tserna från inhyrda städbolag och liknande. Att vårda fastighete­r handlar inte bara om att byta plankor i en gammal trappa.

Flera lokaler har varit så vanvårdade länge att det faktiskt börjar bli riktigt akut.

 ?? FOTO: HEGE HELLSTRÖM ?? DAGS NU? En av de byggnader som inte vårdats är Ormstaskol­an.
FOTO: HEGE HELLSTRÖM DAGS NU? En av de byggnader som inte vårdats är Ormstaskol­an.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden