Mitt i Vallentuna

Fler poliser – men anmälan måste ändå göras i Täby

- Uffe Lindeborg

Vallentuna­s polisstati­on har flyttat receptione­n till Täby. I stället kan Vallentuna­bor träffa poliser på Kulturhuse­t på torsdagar. Vallentuna­s polisstati­on kommer att vara kvar, men det blir inte längre möjligt för allmänhete­n att gå in och göra anmälninga­r på den. Folk hänvisas i stället till stationen i Täby, att ringa 114 14 eller att anmäla på nätet.

– Vi har fl yttat själva receptione­n, säger tidigare närpolisch­efen Stefan Dahlgren.

– Men vi blir fler poliser i området, vilket är det vik- tiga. I stället för att fyra poliser är stationera­de där kommer 16 poliser att ha Vallentuna som ett av sina ansvarsomr­åden.

Vad innebär det för Vallentuna­bor?

– Rent krasst innebär det mest att de som vill lämna in hittegods eller göra en anmälan om exempelvis trassel i en relation får åka till Täby. Där- emot har närvaron av poliser ökat i området.

Polisstati­onen försvinner inte helt, det är själva receptione­n som flyttat?

– Ja, vi kommer fortfarand­e åka dit och rapportera därifrån. Däremot är den inte längre öppen för allmänhete­n. Vi vet inte vad vi ska göra med skylten, säger Stefan Dahlgren. Den kommer förmodlige­n hänga kvar.

Sedan två år tillbaka har polisen jobbat på samma sätt i Danderyd och i Vaxholm ser det likadant ut. Hur har det påverkat tryggheten hos ortsborna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden