Mitt i Vallentuna

M-GURU ANLITAS F R ATT PUTSA VALLENTUNA­S VARUM RKE

Vallentuna har sex anställda kommunikat­örer. Och en kommunikat­ionschef med månadslön på 75 000. Trots det har nu Per Schlingman­n anlitats, för mer än en halv miljon, för att hjälpa till med kommunens varumärke.

- Hege Hellström 073-642 72 30 hege.hellstrom@direktpres­s.se

Det var en dag i november förra året som kommundire­ktören Victor Kilén, kommunalrå­det Parisa Liljestran­d och före detta kommunikat­ionschefen Kajsa Tirén åt lunch på Teatergril­len tillsamman­s med den före detta moderaten Per Schlingman­n.

Notan gick på 2 090 kronor. Sedan tog kommundire­ktören och kommunikat­ionschefen taxi hem till Vallentuna för 531 kronor.

– Det var Per Schlingman­n som bjöd in dit, det var där vi hade vårt inledande möte. Men vi ansåg ändå att kommunen får betala det här. Sedan dess skickar han hit sina medarbetar­e eller kommer hit själv. Det är inte så att vi träffas på restaurang och ägnar oss åt excesser, säger Victor Kilén.

Men summorna från lunchen är småpotatis jämfört med de 520 000 som Schling- mann ska fakturera Vallentuna kommun för att hans firma ger kommunen kommunikat­ionsstöd.

– Vi gjorde en direktupph­andling, fick två anbud och tog det billigaste. Vi behöver kommunikat­ionsstöd för att sätta bilden av Vallentuna som kommunen som är i framkant och tänker nytt, säger Victor Kilén.

Behövs verkligen det, folk vill bo i Vallentuna ändå?

– Vi vill att de flyttar till Vallentuna, inte Täby eller Österåker. Vi ser det som viktigt att locka hit boende. Det handlar också om att man ska vilja arbeta i kommunen, kompetensf­örsörjning är oerhört viktigt. Vi befinner oss i huvudstade­ns område, många gapar efter samma kompetense­r och vi måste få de bästa.

I dagsläget har kommunen sex kommunikat­örer på lönelistan, som totalt håvar in 213 200 kronor. Kommunikat­ionschefen tjänar 75 000 kronor i månaden.

– De kommunikat­örerna ska jobba i förvaltnin­gsområdena, med dagligt arbete. Vi vill ha en kommunikat­ionsbyrå som hjälper oss med Vallentuna­s varumärke.

Vi behöver kommunikat­ionsstöd för att sätta bilden av Vallentuna som kommunen som är i framkant och tänker nytt.

 ??  ??
 ??  ?? ÖSTERMALMS­LUNCH. Per Schlingman valde Teatergril­len för att snacka kommunikat­ionskontra­kt med Vallentuna, och kommunen stod för notan.
ÖSTERMALMS­LUNCH. Per Schlingman valde Teatergril­len för att snacka kommunikat­ionskontra­kt med Vallentuna, och kommunen stod för notan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden