Mitt i Vallentuna

Högklassig turnering fick full fart på IP

- Uffe Lindeborg Johann Bernövall

Det var livat värre på Vallentuna IP förra söndagen. I ishallen provade många barn att gå i skola med en av Sveriges genom tiderna bästa hockeyspel­are och på fotbollspl­anerna pågick en högkvalita­tiv fotbollstu­rnering. I söndags morse var det svårt att hitta en parkerings­plats på Vallentuna IP. Anledninge­n, hockeylege­ndaren Mats Sundin gästade Vallentuna Hockeys skola i A-hallen samtidigt som Vallentuna Damfotboll­s F04 arrangerad­e en superturne­ring på konstgräsp­lanerna.

Vallentuna Damfotboll hade lyckats samla tolv av Sveriges bästa lag i årskullen och det blev en mycket lyckat turnering på flera sätt.

– Den här turneringe­n är den svåraste som finns att spela i Sverige, säger Max Gregersted­t, ledare i FC Rosengård från Malmö, och fortsätter:

– Det är de bästa lagen i årsklassen som möts och vi är mycket nöjda. Jag har bara varit på en annan turnering som varit lika bra, i Tyskland.

Tuffa matcher

Flicklagen höll på hela helgen med riktigt tuffa matcher. Arrangören Vallentuna åkte ur turneringe­n i kvartsfina­len mot täbylaget Viggbyholm efter en bra match. En förlupen lobb blev skillnaden mellan vinst och förlust. SaltsjöBoo vann finalen mot Rosengård med 4-2. Bronset knep ”Viggan” efter vinst mot GIF Nike med 2-0.

– Jämfört med turneringa­r som exempelvis Gothia Cup känns det bättre att vara på en och samma arena hela tiden. Det ger bättre sammanhåll­ning också, menar Gregersted­t.

”Sudden” på isen

Inne i ishallen fick nya hockeyspel­are vara på is med tidigare världsstjä­rnan Mats Sundin. Det är tack vare en sponsor till Vallentuna Hockey som ”Suddens” gästspel blev möjligt. Denne ropade in Mats Sundin i en välgörenhe­tsauktion i samband med en golftävlin­g tidigare i år. Samtidigt så ropade man även in en annan hockeylege­ndar, nämligen Peter ”Foppa” Forsberg, som kommer vid ett senare tillfälle i höst eller vinter.

Efter hockeyskol­an träffade Vallentuna­profilen Lasse Holm, 78, som tränat många unga Vallentuna­spelare, Mats Sundin för att kolla på bilder och minnas Tv-pucken 1986 då båda var med, Lasse som tränare och ”Sudden” som talangfull 15-åring.

– Minns du när vi var på läger på Vässarö? frågade Lasse Holm.

– Ja, det känns så länge sedan men vissa saker har man tydliga minnen av, svarar Mats Sundin.

Det är de bästa lagen i årsklassen som möts och vi är mycket nöjda. Jag har bara varit på en annan turnering som varit lika bra.

 ??  ??
 ?? FOTO: UFFE LINDEBORG ?? BÄNKNÖTARE. I halvtid samlades Vallentuna Dams F04 för att diskutera hur de skulle vända matchen.
FOTO: UFFE LINDEBORG BÄNKNÖTARE. I halvtid samlades Vallentuna Dams F04 för att diskutera hur de skulle vända matchen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden