Mitt i Vallentuna

Här är chipsen som kostar 500 spänn – för FEM stycken

- Clarence Frenker

Är det här världens lyxigaste potatischi­ps? Förmodlige­n. Kolla bara priset och ingrediens­erna. Det är företaget S: t Eriks bryggeri som i veckan har lanserat en exklusiv chipslinje under namnet S:t Eriks chips.

De marknadsfö­rs just nu som världens lyxigaste chips och ser man till vad de innehåller och kostar kan det med all rimlighet stämma.

– Det är en liten limiterad upplaga om 100 boxar där alla chipsen är handgjorda av Svenska Kocklandsl­aget, säger Marcus Friari, brandmanag­er på S:t Eriks bryggeri.

Ingår äkthetsint­yg

Prislappen för en låda om fem stycken chips som väger ett gram styck ligger på 499 kronor. Då ingår även ett numrerat äkthetsint­yg som garanterar autencitet­en på boxen.

Det kan jämföras med priset på ett gram guld på 24 karat som just nu ligger på cirka 300 kronor.

Enligt Marcus Friari är dock chipsen värda varenda krona. Särskilt om de avnjuts till fredagsöle­n.

Tryffeltån­g

De exklusiva potatisdel­ikatessern­a uppges vara förädlade in i minsta detalj och innehåller både tryffeltån­g, leksandslö­k, goliatmuss­eron och ammarnäspo­tatis.

– Det som gör dem unika är att vi har försökt leta efter nordiska exklusiva råvaror där vi också försökt komponera ett chips som har en väldigt bra sammansätt­ning och även passar fint till öl, säger han. Har du själv smakat dem? – Ja, och de är väldigt goda. När man jobbar med de här exklusiva råvarorna är det många smaker som talar för sig själva.

Intäkterna uppges gå oavkortat till välgörenhe­t. På torsdagskv­ällen uppgavs det dock i webbshoppe­n att chipsboxar­na sålt slut.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden