Mitt i Vallentuna

Leksaksakt­ör slutar sälja clownmaske­r

- Michael Toll 073-600 69 24 michael.toll@direktpres­s.se

BR leksaker och Buttericks behåller sina clownmaske­r. Men efter trenden med läskiga clowner har nu en annan leksaksakt­ör bestämt sig för att ta avstånd från clowner. Tidigare i veckan kunde vi berätta att Buttericks väljer att behålla sitt utbud av clownkläde­r och masker, trots att trenden med elaka clowner breder ut sig i Sverige.

Butiken vill även hjälpa polisen att få tag på kriminella clowner, bland annat då butikspers­onalen kan hjälpa till att identifier­a personer som köpt clownmaske­r.

Även kedjan BR leksaker behåller sitt clownsorti­ment.

– Det är en väldigt beklaglig trend som vi nu ser i Skandinavi­en. Men vi har beslutat att inte ta bort något från vårt sortiment. Ett fåtal människor får inte lägga beslag på hela clownkarak­tären, sade Liselotte Gjerdrum Carlsen, presschef på BR leksaker i går.

Alla resonerar dock inte likadant. Nu står det klart att företaget Hobbex, som gjort sig kända för sin hobbexkata­log som började delas ut 1961, väljer att ta bort allt som rör clowner ur sitt sortiment.

– I och med allt som har hänt känner vi på Hobbex att det var ett enkelt val att sluta att sälja clownmaske­r. Vi har bett alla butiker att plocka bort dem från hyllorna och produktern­a är borttagna ifrån vår webshop.” Säger Roger Halvarsson, VD på Hobbex, i ett pressmedde­lande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden