Mitt i Vallentuna

En politiker som behövs

- Företagare i Vallentuna

Jag tycker att vi ska tacka Mattias Andersson för allt han gjort för kommunen istället för att göra en storm i ett vattenglas av att ha använt ett alias för att få några politiker och tjänstemän att lyfta på rumpan.

Vad är det egentligen för fel med att använda ett alias i kontakter med politiker och tjänstemän??

Det är ju precis så alla granskande journalist­er gör för att få fram sanningen och för att påverka politiker och tjänstemän att göra det de borde göra.

Vad finns det annars för alternativ för en politiker i en hög position att påverka politiken i andra områden än där han sitter själv? Det är ju tydligt att det råder en kultur i kommunen att ingen politiker får ha synpunkter på vad politiker gör inom andra områden än sina egna. Är det så vi vill ha det? Vill vi inte ha politiker som vågar agera även inom andra områden än sin egen nämnd och förvaltnin­g om något är fel i kommunen?

Alternativ­et för en politiker är ju att be någon helt annan att kontakta eller maila till andra politiker och tjänstemän med samma frågor och försöka påverka, om han tycker att något är fel i någon förvaltnin­g eller nämnd som de inte får lägga sig i själva. Det är nog så många andra poli-

Det är väl det politik går ut på, att försöka påverka åt det håll man tycker är rätt riktning?

tiker gör. Det anses ju inte vara något fel.

Är det någon skillnad att se till att någon helt annan skriver ett mejl till en politiker eller tjänstemän för att försöka påverka, jämfört med att göra det själv med ett alias? Sak samma tycker jag. Det är väl det politik går ut på, att försöka påverka åt det håll man tycker är rätt riktning?

Jag tycker att Mattias Andersson blir orättvist nertryckt nu. Ett antal mail till politiker och tjänstemän för att sätta fingret på det man tycker kan göras bättre i kommunen, är inget som man ska behöva avgå för.

De som verkligen borde ställa upp för honom nu borde vara Centern, som till stor del tack vare Mattias har den positionen som Centern har i Vallentuna.

 ?? ARKIVFOTO: ROLF ANDERSSON ?? FÖRRA VECKAN.
ARKIVFOTO: ROLF ANDERSSON FÖRRA VECKAN.
 ??  ?? OPINIONSBI­LDARE. Mattias Andersson behövs i politiken, tycker insändaren.
OPINIONSBI­LDARE. Mattias Andersson behövs i politiken, tycker insändaren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden