Mitt i Vallentuna

Fairouz stannar i Vallentuna

- Hege Hellström 073-642 72 30 hege.hellstrom@direktpres­s.se

Det har gått rykten om att butiker ska stänga i centrum. Och ja, skobutiken försvinner. Men Pressbyrån blir kvar, och Fairouz Tarraf lämnar inte lokalen utan gör sig bara av med videoverks­amheten. På senare tid har leksaksbut­iken hunnit lägga ner och många sörjer att skoaffären ska försvinna. Men det har också gått falska rykten om att Pressbyrån är på väg bort, och Fairouz Tarraf, som driver videobutik­en sedan 18 år tillbaka, säger att många trott att hon ska lägga ner – något som alltså inte är sant.

– Vi ska sluta med videofilme­r men vi blir kvar med godis och läsk. Vi ska hitta nya sorter som inte finns i de andra affärerna, säger hon.

Även DHL blir kvar i butiken, liksom glassen om sommaren. Just nu säljer Fairouz och hennes make ut videofilme­rna.

– Vi får se hur fort det går, det beror på kunderna.

Vill slippa lång restid

Maria Hillenfjär­d på Mälarsko har haft en väldig rusch till utförsäljn­ingen av butikens skor. Maria har haft tre timmars restid varje dag och vill slippa det. Därför går hon till- baka till att jobba som undersköte­rska, närmare hemmet.

– Bodde jag kvar i Vallentuna hade jag haft butiken kvar. Ofta går det rykten att det inte går bra för affärerna, men det handlar inte om det för mig. Det var inget lätt beslut, jag har varit här i 14 år och jobbat med skor i 20 år. Men det tär med resorna, säger Maria.

Många kunder har sagt att de är ledsna för att butiken ska lägga ner.

– Faktiskt, det är roligt att man har kunnat hjälpt till och vara en del av livet. Man blir lite tjenis med stamkunder och jag kommer att sakna många av mina kunder.

Lokalen där skobutiken ligger ska byggas om, men inget är klart när det gäller ny affär.

Inne på hälsokosta­ffären berättar Roger Nordin att konkurrens­en ökat i hans bransch. Inte bara internetha­ndeln tar andelar, även apotek och mataffärer har börjat med hälsokost.

– Det tycker jag är synd. Vi har valt att inte ge oss på att sälja receptfria läkemedel även om vi skulle få, för vi har inte kunskapen, säger Roger Nordin.

Butiken i Vallentuna räddas mycket av en vibrations­platta som Roger har agentur på att sälja i Sverige. Kunderna kan testa maskinen i hans affär och köpa hem en. Hittills har 53 kunder från Vallentuna fått hem maskinen som ger massage med rehab-effekt.

550 protestera­r

Tuna Grillen har legat på samma plats i 20 år men nu vill ägaren Fastpartne­r säga upp avtalet. På en vecka har grillen fått in 550 namnunders­krifter mot nedläggnin­gen, och Rafik Bebawy på Tuna Grillen har skickat en vädjan till politikern­a om att grillen ska få vara kvar.

Centrumför­eningen vill gärna se sådana butiker som kunderna efterfråga­r i framtiden.

– Lite unika konceptbut­iker, presentbut­ik , kläder för alla olika åldrar, sport, en bistro, teknik/mobiltelef­onbutik, med mera, säger Ewa Thorin, ordförande i Centrumför­eningen.

 ?? FOTO: ROLF ANDERSSON ?? BLIR KVAR. Fairouz Tarraf slutar med videofilme­r, men butiken har hon och maken kvar.
FOTO: ROLF ANDERSSON BLIR KVAR. Fairouz Tarraf slutar med videofilme­r, men butiken har hon och maken kvar.
 ??  ?? NYA INKOMSTKÄL­LOR. Hälsokostb­utiken går okej, tack vare en ny vibrations­splatta som hyrs ut och säljs där, berättar ägaren Roger Nordin.
NYA INKOMSTKÄL­LOR. Hälsokostb­utiken går okej, tack vare en ny vibrations­splatta som hyrs ut och säljs där, berättar ägaren Roger Nordin.
 ??  ?? FÖRSVINNER. I 14 år har Maria Hillenfjär­d sålt skor i centrum. Nu återgår hon till att jobba inom sjukvården.
FÖRSVINNER. I 14 år har Maria Hillenfjär­d sålt skor i centrum. Nu återgår hon till att jobba inom sjukvården.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden