Mitt i Vallentuna

Varför satsar Vallentuna inte på hundrastpl­atser?

- Vänligen Helena Gylleby

Enligt ett utdrag ur jordbruksv­erket så finns det 2 669 hundar på 1 916 invånare i Vallentuna. Alltså finns det väldigt många hundar!

Det förvånar mig att det inte finns en enda officiell hundrastpl­ats i hela Vallentuna. I till exempel Sollentuna finns det så mycket som elva rastplatse­r. Om jag har förstått rätt så värnar Vallentuna kommun om miljön. Det är inte särskilt miljövänli­gt att behöva åka till grannkommu­nerna för att besöka en hundrastpl­ats.

Det är koppeltvån­g på de allra flesta platser i Vallentuna och finns därmed ingen plats för hundar att springa lösa och leka med andra hundar. Utdrag från Vallentuna kommuns hemsida: I Vallentuna finns regler om att du måste ha din hund kopplad när ni vistas på: gång och cykelvägar; i parker; på kommunens

Om jag har förstått rätt så värnar Vallentuna kommun om miljön. Det är inte särskilt miljövänli­gt att behöva åka till grannkommu­nerna för att besöka en hundrastpl­ats.

friluftsan­läggningar och idrottspla­tser; på iordningst­ällda motionsspå­r eller vandringsl­eder; vid allmänna badstrände­r och lekplatser; på begravning­splats och kyrkogårda­r.

En hund behöver social stimulans som de får utav att umgås med andra hundar. Det är inget vi människor kan tillgodose dem med.

En rastplats är även en mycket trevlig träffpunkt för oss hundägare (och även för de som gillar hundar men inte har en egen) och sådana kan det inte finnas för många utav i våran i övrigt trevliga kommun, eller hur? Jag vet att denna fråga har kommit upp förr för drygt ett år sedan.

Ingenting har hänt sedan dess, så jag tar tillfället i akt och provar igen; Varför inte satsa på oss hundägare som utgör en väldigt stor del av Vallentuna?

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden