Mitt i Vallentuna

De ska lyfta Vallentuna BK

Vallentuna BK satsar på två relativt oprövade kort som tränare nästa säsong. Men det är inga färskingar direkt, de har visat vad de går för som spelare för klubben.

- Uffe Lindeborg 073-6004089 uffe.lindeborg@direktpres­s.se

Daniel Lundkvist, 37, är Vallentuna BK:s meste målgörare i modern tid. Han har agerat sportchef för klubben och har hoppat in som tränare tidigare. Nu tar han tillsamman­s med förra årets bästa spelare, Nercy Tourang, 24, över som tränare för klubben.

Stjärnspel­are

Föreningen har under flera säsonger haft målet att ta sig tillbaka till fotbollens div 2. Nu testar de att ge två av sina stjärnspel­are chansen att styra klubben rätt under kommande säsong.

Var det självklart att tacka ja till utmaningen?

– Nej, säger Daniel Lundkvist. Jag funderade en tid på om det går att ladda om och vara lyckosam. Jag vet att det är svårt att göra bra resultat på kommando. Det kanske var lite av feghet jag resonerade så, men nu tar jag tjuren vid hornen. Det känns jättebra att göra detta tillsam- mans med Nercy Tourang.

Nercy, som var lagkapten förra säsong, har haft problem med sina knän och missade sluspurten av seriespele­t.

– Det är roligt och inspireran­de, säger Nercy Tourang. Det är också naturligt för mig då min karriär som spelare blir kortare då jag har problem med knäna.

Tänker likadant

Tränarna delar på ansvaret, men de har också olika spetskunsk­aper, där Daniel tänker på det offensiva spelet och Nercy styr defensiven.

– Vi tänker likadant, men ändå inte och det känns skitbra, säger Nercy.

Bristen på tränarutbi­ldningen behöver knappast vara en nackdel, menar Daniel Lundkvist. Han ser att det även kan vara en fördel.

– På den här nivån finns det alldeles för många spelare som inte har tillräckli­g utbildning, säger han. Detta gör att ledaregens­kaperna är mer viktigt hos tränare.

– Jag har lärt mig som spelare att uppskatta tränare som är ärliga och raka, som faktiskt har planerat inför träningarn­a.

Vad behöver fungera för att ni ska lyckas ta Vallentuna till div 2?

– Vi behöver spetsa till truppen i varje lagdel, säger Daniel Lundkvist. Jag tror att nästa säsong blir tuffare än årets.

– Vi behöver rätt profiler i rätt ålder, säger Nercy Tourang. Föreningen har haft denna ambition i några år, samtidigt är det viktigt att vi går upp när tiden är rätt så att det inte blir magplask i tvåan. Då måste både truppen och organisati­onen vara redo för det.

Vi behöver spetsa till truppen i varje lagdel. Jag tror att nästa säsong blir tuffare än årets.

 ?? FOTO: UFFE LINDEBORG ?? NY TRÄNARE. Vallentuna­profilen, Daniel Lundkvist, 37, är en av två nya tränare för Vallentuna BK:s herrlag i div 3 nästa säsong.
FOTO: UFFE LINDEBORG NY TRÄNARE. Vallentuna­profilen, Daniel Lundkvist, 37, är en av två nya tränare för Vallentuna BK:s herrlag i div 3 nästa säsong.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden