Mitt i Vallentuna

Vallentuna­profilen Holm tog Viggan till Alltvåan

- Lotten Engbom

När Vallentuna­s hockeyprof­il Stefan Holm tog över som tränare för Viggbyholm Hockey förra säsongen spelade de i division två för första gången. I år är laget klart för spel i Alltvåan. – Det var kul att vi grejade det här. Det såg inte lika ljust ut för fem, sex omgångar sedan. Vi var lite efter i tabellen, säger tränaren Stefan Holm.

Enligt honom tog sig laget igenom den jobbiga tiden med inställnin­gen att de bara kunde nöta och jobba på. Något som gav resultat.

– Killarna fick en boost och självförtr­oende när vi slog Göta Traneberg på hemmaplan, det lossnade då. Sedan har det inte varit något snack – vi har varit det bättre laget. Vi kom smygande bakifrån, säger Stefan Holm och fortsätter.

– Målsättnin­gen var uttalad att vi skulle försöka ta oss till Alltvåan. Jag har hela tiden tyckt att vi har den kapacitete­n, vi ska vara där. Vad betyder det här? – I Alltvåan får du spela lite bättre hockeymatc­her, vilket är kul framför allt för våra unga spelare. Men framför allt har föreningen säkrat sitt division två-kontrakt inför nästa säsong, vi kan inte åka ut. Då kan man jobba på ett lite annorlunda sätt, med framtiden i sikte, säger Stefan Holm. Vad är målet? – Jag ska ta ett snack med killarna i kväll om vad vi ska sätta upp för mål i Alltvåan, men vi kan nog bli ett ganska jobbigt lag att möta. Jag som tränare vill vinna alla matcher man spelar, såklart, säger Stefan Holm.

– Vi ska gå ut och göra det bra i varje match, sedan får vi se hur långt det räcker.

 ?? FOTO: UFFE LINDEBORG ?? TRÄNAREN. Stefan Holm har tagit upp Viggbuholm till Alltvåan.
FOTO: UFFE LINDEBORG TRÄNAREN. Stefan Holm har tagit upp Viggbuholm till Alltvåan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden