Mitt i Vallentuna

Barkström säljer Diskteknik och hoppar politiken

- Uffe Lindeborg uffe.lindeborg@direktpres­s.se

Många höjde nog på ögonbrynen när det blev känt i veckan att Vallentuna­profilen Lars Barkström, 74, säljer Diskteknik och hoppar av politiken i Vallentuna. Lars Barkströms namn har varit förknippat med företaget Diskteknik i nästan 45 år. Nu väljer han att sälja företaget och moderbolag­et Cleano AB till Martin och Servera.

Samtidigt lämnar han sin plats inom politiken med Socialdemo­kraterna, han var även tidigare ledamot för moderatern­a. Vi ställde givetvis frågan, håller du på att dra dig tillbaka nu Lasse?

– Nej, jag frigör tid för att satsa på föreningsl­ivet och mina andra småföretag på orten, säger han. Nu kan jag använda min livserfare­nhet och kreativa förmåga till att göra mer lokala saker. Exempelvis lägga mer tid på nätverket i Vallentuna Hockey, som jag hoppas ska bli en förebild för andra.

Hockeyföre­ningen har startat ett kansli i ishallen och de hoppas på att fler föreningar ska samarbeta med dem.

Men, känns det inte konstigt att ge upp din bebis, läs Diskteknik, som du lagt så många timmar på?

– Jag skiljs från ett fullvuxet barn, inte en bebis. Jag känner stark stolthet i att just Martin och Servera tar detta arbete vidare.

Hur skulle du kort sammanfatt­a resan du har haft med Diskteknik genom åren?

– Varje dag har varit fyllda av spänning och möjlighete­r. Visst, det har hänt att man gått och lagt sig ledsen ibland. men jag har alltid lyckats hitta människor att samarbeta med som vill lyckas nästa dag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden