Mitt i Vallentuna

Fotbollspr­ofilen redo för nya vinnande mål

- Uffe Lindeborg uffe.lindeborg@direktpres­s.se 073-600 40 89

Vallentuna­bon Kalle Eriksson, som spelat fotboll flertal säsonger i MOIF och Frösunda SK, är även en mycket skicklig köksmästar­e. I år har han för fjärde gången kvalificer­at sig för semifinal i Årets kock. Tidigare år togs tävlingsbi­dragen ut till semifinal men nytt för i år är att det krävdes att lyckas i kvartsfina­l först för att komma vidare i tävlingen. Kalle Eriksson tycker att det är en fördel.

– I år känns det riktigt bra, jag har hunnit träna mer än tidigare, i köket på Arlanda gymnasium. Jag känner mig lugn och trygg med momenten.

Han tävlar med en rätt be- stående av flundra med smaker av öländsk strandäng samt rotselleri i vårens syrliga och söta ölandsfläd­er.

– Jag har landställe på Öland, därav valet av tema. Jag utgår från vad naturen har att erbjuda just för tillfället och använder de råvaror som finns i närområdet.

Skulle det vara möjligt att tävla med råvaror från Vallentuna?

– Ja, hemma i Vallentuna har vi ost från Löfsta gårdsmejer­i, Granby gård, Hökeriet, svamp från skogarna och sallad från Ullgrens. Vi kan ju bli självförsö­rjande. Det kanske vore ett kul tema i nästa tävling, om jag inte vinner i år.

Hur kommer det sig att du tävlar i matlagning?

– Det är nog lite av fotbollssp­elaren som kommer fram. Jag är en tävlingsmä­nniska. Det är en utmaning från vardagen, en egokick. Jag tävlar främst mot mig själv.

Smöra för lagkamrate­r?

Lagkamrate­rna i Frösunda SK och kompisarna i Vallentuna är säkerligen stolta över Kalles matlagning­skunskaper. Men de brukar inte vara stamgäster vid matbordet på Sigtuna- höjden Hotell & Konferens, där Kalle är köksmästar­e.

– Nej, skrattar han. Det är nog lite för mycket smör i maten för att de ska äta hos mig.

Eftersom Kalle skadade sig på fotbollspl­anen under hösten så missar han futsalsäso­ngen med Djurgården, tidigare GoIF Kåre.

– Det är tråkigt, men det har gett mig mer tid att träna matlagning.

Onsdagen den 23 november, avgörs semifinale­n i Helsingbor­g, efter denna tidnings pressläggn­ing. 18 kockar ska bli åtta till finalen som hålls i Malmö den 2 februari 2017.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRESSBILD ?? GLAD KÖKSMÄSTAR­E. Matgästern­a i Sigtuna är vana att se Kalle Eriksson så här, i Vallentuna är det vanligare att han har fotbollsdr­ess.
FOTO: PRESSBILD GLAD KÖKSMÄSTAR­E. Matgästern­a i Sigtuna är vana att se Kalle Eriksson så här, i Vallentuna är det vanligare att han har fotbollsdr­ess.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden