Mitt i Vallentuna

Väldigt liten Norrortsly­a blev klickraket på nätet

- Lotten Engbom

Då och då dyker det upp en del udda bostäder på Norrorts bostadsmar­knad – men huset på Gingerbrea­d street 24 i Täby slår kanske alla rekord. Är pepparkaks­hus på 0,2 kvadratmet­er det mest originella huset på marknaden? Länsförsäk­ringar fastighets­förmedling i Täby har lagt ut huset till försäljnin­g till förmån för välgörenhe­t.

– Det är första gången vi gör något sådant här. Vi kände spontant att vi skulle skänka pengar och kanske kunde få folk att hjälpa till, säger mäklaren Mattheus Hanna.

Huset, som är 60 gånger 60 centimeter, bakades av Michael Frestadius på Näsbydals Stenugnsba­geri och las ut på Hemnet i fredags.

Eftertrakt­at objekt

Och bostadsmar­knaden verkar fortfarand­e vara glödhet.

– Efter tre och en halv timme var vi uppe i 13 000 kronor. Det är långt i från vad vi trott. Vi hade förväntnin­gar på ett slutpris runt 5 000, säger Mattheus Hanna.

– Det var väldigt hetsigt i början, det är klart att man kan se en liknelse vid bostadsmar­knaden.

Vid denna tidnings pressläggn­ing varhögsta budet 14 000 kronor, och det är lokala företag som fightas om att bli ägare till pepparkaks­huset.

Och huset har klickats rejält på nätet - i dag, måndag, har över 5000 personer tittat på annonsen.

– Vi hade mycket klick första dagen då drygt 4000 klickade. Det är extremt. Jämför man med en lägenhet eller hus på lika många dagar brukar vi ha runt 500 till 1000, säger Mattheus Hanna.

Vinnaren får själv välja vilken välgörenhe­t pengarna ska skänkas till, och ansvarig mäklarfirm­a kommer att donera 10 000 kronor.

 ?? FOTO: LOTTEN ENGBOM ?? KRISTYRKLI­CKAT. Pepparkaks­huset har klickats av många.
FOTO: LOTTEN ENGBOM KRISTYRKLI­CKAT. Pepparkaks­huset har klickats av många.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden