Mitt i Vallentuna

Bråk med 70-tal ungdomar blev till slagsmåls följetong

- Hege Hellström

I fredags blev det slagsmål på ungdomsgår­den Nova. Det ledde till att Nova stängdes. I lördags fortsatte bråket i Vallentuna centrum. Vid 22-tiden i fredags bröt slagsmål ut på Nova, ungdomens hus. Ungdomar från två gruppering­ar som brukar gå till Nova började tjafsa. En tredje person gick in för att försöka avstyra bråk, men då gav sig ungdomar från ena gruppen på honom.

– Han får motta ganska många slag med knuten näve och biljardkö. Sedan kommer polis till platsen och ett antal springer därifrån, berättar Christer Sandström vid polisen.

Den person som utsattes för våldet valde att inte åka till sjukhus och kunde ta sig från platsen själv.

– Vi håller på att bilda oss en mer konkret uppfattnin­g om händelsern­a. Det är svårt att identifier­a alla. Vissa valde att inte gå till Nova utan höll till i Coop-garaget i centrum, bråket låg i luften, säger Christer Sandström.

Förstärker bemanning

Ett 70-tal ungdomar var inblandade i fredags vid Nova. De anställda vid ungdomsgår­den valde att stänga verksamhet­en eftersom det fanns skador både på personer och inredning.

På lördagen samlades folk från de båda grupperna som bråkat vid Tuna torg.

– Händelsen var länkad till i fredags. Två gruppering­ar hetsade varandra. Det inträffade inga direkt konstatera­de brott, och ingen blev gripen eller omhänderta­gen. Vi jobbade med att få isär och få bort ungdomar från platsen, säger Christer Sandström.

Nova höll stängt men öppnade igen i onsdags.

– Nu förstärker vi bemanninge­n. Vi pratar med besökarna om vilka regler som gäller för att man ska få vara där. Det är viktigt att även samtala med ungdomar som har behov av det säger Henrik Thureson, tf kultur- och fritidsche­f.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden