Mitt i Vallentuna

Så vill Vallentuna göra om i trafiken

- Hege Hellström 073-642 72 30 hege.hellstrom@direktpres­s.se

Nu har politikern­a i Vallentuna kommit överens med grannkommu­nerna om vilka satsningar man vill se i den lokala trafiken. I önskelådan finns bland annat breddade vägar och förenklade trafikplat­ser. Nu har politikern­a kommit överens om vilka satsningar man vill se när det gäller trafiken. Politikern­a är i detta fall de sex kommuner som deltar i samarbetet Stockholm Nordost, Vallentuna, Täby, Danderyd, Norrtälje, Vaxholm och Österåker. Önskelista­n har gått till länsstyrel­sen, som år 2018 fattar beslut om vilka projekt som får pengar: 1. Norrortsle­den borde byggas ut till en fyrfilig motorväg – annars blir det stora köproblem när förbifart Stockholm öppnas, enligt Trafikverk­ets kapacitets­utredning. Därför finns den ombyggnade­n med i politikern­as lista över prioritera­de åtgärder. 2. Det bör också bli fyrfiligt genom Löttingetu­nneln, och en planskild korsning vid Mossens trafikplat­s, där Norrortsle­den och Arningeled­en möts. Dessutom en förbättrad trafikplat­s vid Täby Kyrkby.

Att Löttingetu­nneln inte blev fyrfilig var en besparings­åtgärd.

– Staten ville inte lägga ner mer pengar. De räknade med att två filer skulle räcka till 2025 utan att det skulle bli köer, säger Shula Gladnikoff, samordnare på Stockholm Nordost. 3. Vid E 18:s trafikplat­s i Arninge behövs en ombyggnad eller nybyggnad för att klara den ökande trafikmäng­den när Arninge resecentru­m byggs. 4. När det gäller kollektivt­rafiken prioritera­r Vallentuna dubbelspår till Molnby och Lindholmen­s stationer på Roslagsban­an, eftersom det kommer att byggas mycket bostäder där. 5. Andra högt prioritera­de satsningar som står på önskelista­n är en förlängnin­g av Roslagsban­an till Arlanda, plus Roslagsban­an i tunnel från Stockholms Universite­t till T-centralen via Odenplan. 6. Gång- och cykeltrafi­kanterna bör få en gång- och cykelväg mellan Upplands-Väsby och centrala Vallentuna, plus mellan centrum och Karby och Brottby, en sträcka som i dag helt saknar gång- och cykelväg. 7. Redan i dag är det problem med trafiksäke­rheten och framkomlig­heten i korsningar­na som ligger väster om Vallentuna centrum utmed Väsbyvägen, väg 268, enligt skrivelsen med prioriteri­ngar som kommunen skickat till Länsstyrel­sen. ”Den förväntade befolkning­sökningen i Vallentuna kommun och i regionen innebär att nuvarande trafiksitu­ation förvärras ytterligar­e om ingen åtgärd genomförs”, står det vidare. 8. Politikern­a vill se trafiksäkr­are korsningar på väg 268 vid Teknikväge­n, Tallhammar­svägen och Lindövägen, där det i dag är svårt att komma ut under rusningstr­afiken. En lösning vore rondeller.

Kamp om pengarna

Men det är inte troligt att alla önskningar slår in. Det är nämligen huggsexa om miljardern­a.

– Inom Stockholms län har vi många fler önskemål och behov än vad finns pengar till. Det finns cirka tre miljarder att fördela från länsstyrel­sen men önskemål om ändringar och åtgärder för runt 300 miljarder, även om en del kollektivt­rafikåtgär­der ska finansiera­s inom landstinge­t, säger Shula Gladnikoff.

 ?? FOTO: ROLF ANDERSSON ?? VANLIG SYN. Det ska gå i 70 kilometer i timmen genom tunneln, men ofta är det krypkö i stället.
FOTO: ROLF ANDERSSON VANLIG SYN. Det ska gå i 70 kilometer i timmen genom tunneln, men ofta är det krypkö i stället.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden