Mitt i Vallentuna

På ny Maxi kan du handla mat utan att lämna bilen

- Lotten Engbom

När Arninge handelsomr­åde ska utvecklas kommer Täby få sin första Maxibutik. Med en drive-through behöver man inte ens kliva ur bilen för att shoppa. I februari förra året skrev Täby Nyheter om att Ica köpt den tomt som ligger intill Granngårde­n, mot bensinmack­en och Max, i Arninge.

Där ska Ica Maxi öppna med en säljyta på 7 000 kvadratmet­er samt en hopslagnin­g med lokalen ” nästgårds” – Granngårde­n.

Sören Englund, som är Ica-handlare på Ica Kvantum sedan 1991 och som kommer att driva Maxi, berättar att det är en lång process som snart är till ända.

– Vi har jobbat med det här i över 15 år, och nu blir det äntligen av. Det har varit många turer fram och tillbaka, med mycket kring markfrågan, det har inte riktigt passat, säger han och tilläger:

– Om allting går i lås nu ska det vara öppning i slutet av 2018 eller början av 2019.

Fördubblad yta

Att Ica Kvantum stänger och i stället omvandlas till Maxi i nya lokaler öppnar för ett större sortiment, på en yta som blir lite mer än dubbelt så stor.

Detaljplan­en har varit ute på samråd och synpunkter som kommit in ska behandlas.

Själva matbutiken kommer att ligga i bottenplan, och över det kommer ett parkerings­garage att byggas. Butiken kommer även ha en drive-through. Handlar man sina varor över nätet så hämtar upp sin beställnin­g där, som på vilken Max eller McDonald’s som helst.

 ?? FOTO: WESTER & ELSNER ARKITEKTER ?? SKISSEN. Matbutik i botten med parkerings­garage över är planen.
FOTO: WESTER & ELSNER ARKITEKTER SKISSEN. Matbutik i botten med parkerings­garage över är planen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden