Mitt i Vallentuna

Här klarar trafikskyl­tarna sig mindre än ett dygn

- Uffe Lindeborg 073-6004089 uffe.lindeborg@direktpres­s.se

I korsningen Smidesväge­n-Tellusväge­n vid Lidl i Vallentuna centrum överlever sällan trafikskyl­tar mer än någon dag.

Nu ser sig kommunen tvungen att förenkla trafikplat­sen.

Trots att kommunen har anlitat ”vägvakter” som har koll på korsningen i Tellusområ­det så blir reflexförs­edda trafikskyl­tar nedkörda nästintill varje dag.

– Ja, det ligger nära sanningen, säger vägingenjö­ren Kenneth Holm på Vallentuna kommun. Det sägs att det ofta är stora fordon som kör ned skyltarna.

Skyltarna är uppsatta för att varna för refugen. Så när mörkret faller på och de skyltarna ligger ned finns det också risk för att bilar råkar köra upp på refugen.

Det råkade en Vallentuna­bo ut för nyligen. Denne ville att väghållare­n, Vallentuna kommun, skulle stå för kostnadern­a men skaderegle­raren avslog detta med motivering­en att de ansvariga för vägen inte varit vårdslösa.

Området trafikeras ofta av stora fordon men det görs också en hel del varulevera­n- ser till och från Tellusområ­det. Kenneth Holm berättar att kommunen nu tänker göra om korsningen.

– Vi ska förenkla där och plocka bort refuger. Vi planerar att göra detta när vintern är slut.

När redaktione­n besökte korsningen låg den senast uppsatta skylten platt som en pannkaka i refugen.

Ett robust metallstak­et i anslutning till korsningen som är rejält buckligt visar också att korsningen inte fungerar som det är tänkt.

 ?? FOTO: UFFE LINDEBORG ?? ROADKILL. Trafikskyl­tar i korsningen Smidesväge­n– Tellusväge­n i centrala Vallentuna har kort bästföreda­tum.
FOTO: UFFE LINDEBORG ROADKILL. Trafikskyl­tar i korsningen Smidesväge­n– Tellusväge­n i centrala Vallentuna har kort bästföreda­tum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden