Mitt i Vallentuna

Hur vill vi ha det med vårt firande av våren?

- Anna Sigrid Pettersson

Sen några år tillbaka har det varit en stor brasa vid Gustavs udde. En fin plats vid sjön, mycket folk och Bällsta FF som stått för förplägnad, korv, kaffe och annat! Ofta ett fackeltåg som promenerat Bällstaväg­en ner och tänt brasa vid udden och så har den flammat. Ibland har spontansån­g hörts; Vintern ra… och Sköna maj! Det har varit över tusen människor där. De flesta kommer från Vallentuna, många från Kragstalun­d, Uthamra och förstås vi som bor i Bällsta.

MEN, och nu kommer haken! Förra året var det ett FÅTAL personer som fixade. Samtliga från Bällsta Villaägare­förening, BVf:s, styrelse. Under dagen stod de risvakt, kollade kärrors innehåll: bara ris, kvistar och grenar. Ett fåtal har

Ett fåtal har hos fritidskon­toret hämtat slangar, för att dagen därpå återlämna dem. Arbetet kräver både muskler, bil och släpkärra.

hos fritidskon­toret hämtat slangar, för att dagen därpå återlämna dem. Arbetet kräver både muskler, bil och släpkärra. Under natten har det varit ett fåtal som gått brandvakt, för att slutligen, med nämnda slangar, släcka alltihop. Bällsta FF har stått för städningen dagen efter mot ersättning av sagda förening.

Så frågan är – Hur vill vi ha det med firandet av våren? Förra året delade BVf ut lappar i alla brevlådor i Västra Bällsta med käcka tillrop om hjälp – en (1) anmälde sig. Fler käcka tillrop på föreningen­s Facebook resulterad­e i ytterligar­e att en (1) person ställde upp. Ska det brinna på Gustavs udde 2017 krävs det att fler ställer upp.

Se till att det blir ett sjuhelsick­es valborgsfi­rande i år! Anmäl din insats till ordförande Anna Sigrid Pettersson, anna_sigrid@hotmail.com, eller sekreterar­e Börje Spångberg, borje@spangberg.se.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden