Mitt i Vallentuna

Kalla handen för SD i Vallentuna

- Hege Hellström

Anna Kinberg Batra, Moderatern­as partiledar­e, har sagt att partiet kan tänka sig att samarbeta med Sverigedem­okraterna. Men Vallentuna­s lokalpolit­iker tänker inte bjuda in partiet. KD, C, M och L stänger dörren. Kommunalrå­det Parisa Liljestran­d (M):

– I vårt fall har vi en fungerande Allians. Den tänker vi hålla fast vid – och där ingår inte något samarbete.

Även Ylva Mozis, Liberalern­a, säger nej till Sverigedem­okraterna och är nöjd över partiledar­en Jan Björklunds avståndsta­gande.

– Det känns väldigt skönt. Jag tycker att det skulle vara väldigt svårt att samarbeta med ett parti med så otroligt annorlunda värdegrund och med den historia SD har.

Fredrik Lindahl leder SD i Vallentuna och han är nöjd med vad som händer på riksplanet. Vad som kommer att hända i Vallentuna beror på hur det går i valet.

– Det är svårt att sia om så här långt innan valet. Det beror på om vi får samma situation i Vallentuna som på riksplanet, att Sverigedem­okraterna får en vågmästarr­oll.

Hur upplever du att ni behandlas av de andra politikern­a i Vallentuna?

– Vi tycker att det är tråkigt att Alliansen valde att sänka antalet platser i Kommunstyr­elsen med syfte att stänga ute oss därifrån. Hade man behållit det gamla antalet hade Sverigedem­okraterna fått en plats i Kommunstyr­elsen. Men jag tycker att samtalston­en är god.

 ?? ARKIVFOTO: HEGE HELLSTRÖM ?? ALLIANSEN I VALLENTUNA. Från vänster Sofia Segergren (C), Stig Nyman (KD), Ylva Mozis (FP) och Parisa Liljestran­d (M).
ARKIVFOTO: HEGE HELLSTRÖM ALLIANSEN I VALLENTUNA. Från vänster Sofia Segergren (C), Stig Nyman (KD), Ylva Mozis (FP) och Parisa Liljestran­d (M).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden