Mitt i Vallentuna

Fem läkare väljer att lämna en vårdcentra­l i Vallentuna

- Uffe Lindeborg

Fem läkare som arbetar på Helsa vårdcentra­l i Vallentuna har valt att säga upp sig. Både företag och läkarna som slutar har beslutat sig för att inte kommentera varför denna situation uppkommit. Det privata husläkarfö­retaget Helsa tog över Vallentuna­doktorn i juni 2016. Nu väljer fem av de läkare som var med under försäljnin­gen att avsluta sina tjänster på vårdcentra­len.

– Vårt fokus är att garantera fortsatt god vård till våra patienter. De läkare som har valt att sluta hos oss är kvar till sommaren. Utöver de läkare som slutar har vi idag sex distriktsl­äkare och yrkesläkar­e. Vi har precis tecknat avtal med ytterligar­e en läkare som börjar i april, skriver Conny Mathiesen, affärsområ­deschef Primärvård Helsa, i ett mejl till redaktione­n

Vill inget säga

Först uppger vårdföreta­get att läkarna själva får uttala sig om varför de slutar. Men efter vi försöker nå dem för en kommentar visar det sig att båda parterna har avtalat om yttrandefö­rbud.

– Varför läkarna har valt att sluta kan vi inte säga. Enligt överenskom­melse med läkarna som har valt att sluta uttalar vi oss inte om varför. Det är inte är ovanligt att gamla ägare inte stannar kvar särskilt länge i en verksamhet som de har sålt.

13 000 listade patienter

När Helsa tog över organisati­onen blev den privata husläkarmo­ttagningen störst i Vallentuna med över 13 000 listade patienter. Vad som händer när flera av Vallentuna­bornas ”gamla doktorer” slutar återstår att se.

– Vårt absoluta mål är att vi ska ha en fast läkarbeman­ning och vi har redan börjat vår rekryterin­gsprocess där vi söker nya medarbetar­e som vill vara med och bygga Helsa Vårdcentra­l Vallentuna långsiktig­t.

 ?? FOTO: ROLF ANDERSSON ?? LÄMNAR. Läkarna som slutar på Helsa vårdcentra­l i Vallentuna centrum har valt att inte kommentera anledninge­n.
FOTO: ROLF ANDERSSON LÄMNAR. Läkarna som slutar på Helsa vårdcentra­l i Vallentuna centrum har valt att inte kommentera anledninge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden