Mitt i Vallentuna

Efter skotten: ”Min känsla var, nu igen?”

- Uffe Lindeborg

Tisdagskvä­llens skottlossn­ing i Vallentuna skapar oro. Polisen spärrade bland annat av en förskola. – Vi i personalen hade kunnat vara där, säger förskolech­efen Malin Wiman.

När nyheten om tisdagskvä­llens skottlossn­ing i Vallentuna gick ut på nyheterna såg förskolech­efen Malin Wiman att hennes förskola blivit avspärrad av polisen. Det var med obehag hon åkte till jobbet morgonen därpå. En person sköts på tisdagskvä­llen med flera skott i anslutning till Hammarback­sskolan i Vallentuna.

Aftonblade­t gick ut med uppgiften att händelsen troligen var en uppgörelse bland kriminella. Hemma såg förskolech­efen Malin Wiman på nyheterna att Vallentuna djur, natur och musikförsk­ola spärrats av efter händelsen.

– Det var olustigt att läsa att sin egen förskola spärrats av. Man läser om skottlossn­ingar i Malmö och liknande, men nu hände det nära mig, säger hon.

Ligger vägg i vägg

Förskolan ligger vägg i vägg med Hammarback­sskolan och på den sida av området där skjutninge­n ska ha inträffat.

– Vi i personalen kunde lika gärna ha varit på plats när det hände. Vi har haft kvällsmöte­n två kvällar i rad och ibland sitter jag kvar på kvällarna och jobbar. Det vill jag inte göra längre.

Obehaget över det inträffade känner också boende i närheten. Micke Lindström som bor 300 meter från skolan funderar över det som händer.

– Min första känsla var, nu igen? Det känns olustigt att detta händer på barnens skola. Turligt hade inte grabben innebandyt­räning just denna kväll, säger han.

 ?? FOTO: UFFE LINDEBORG ?? VAR AVSPÄRRAD. Malin Wiman såg på nyheterna på kvällen att hennes förskola var avspärrad.
FOTO: UFFE LINDEBORG VAR AVSPÄRRAD. Malin Wiman såg på nyheterna på kvällen att hennes förskola var avspärrad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden