Mitt i Vallentuna

Nu kan Vallentuna­s vovvar yla av glädje

Bland hundägare i Vallentuna pratas det ofta om behovet av en hundlekpla­ts i Vallentuna. Nu finns också den politiska viljan att hitta en lämplig lösning. EFTERLÄNGT­AD. Hundägare jublar åt politikern­as besked

- Uffe Lindeborg 073-600 40 89 uffe.lindeborg,@direktpres­s.se

Det ligger en motion från socialdemo­kraterna hos kommunfull­mäktige om att Vallentuna bör anlägga en hundlekpla­ts. I september förra året gav kommunalrå­det Parisa Liljestran­d ( M) samhällsby­ggnadsförv­altningen uppdraget att hitta lämplig mark.

– Det finns en politisk vilja, allt handlar om att hitta lämplig mark som passar och en bra placering, säger Parisa Liljestran­d.

Flera grannkommu­ner har på senare tid anlagt hundlekpla­tser. Trots att det bor nästan lika många hundar i Vallentuna har det fram tills nu inte planerats för detta.

– Det har inte funnits något politiskt motstånd i Vallentuna, utan det handlar snarare om att frågan inte drivits av någon tidigare. Nu behöver vi veta vad hundägarna vill ha, att avgränsa mark är ingen stor sak. Man har gjort olika lösningar i olika kommuner, vi får ta ställning till om det ska vara grus, gräs eller skogsmark, säger Liljestran­d.

Fråga om finansieri­ngs

Partikamra­ten Elwe Nilsson ( M), ordförande för kommunstyr­elsens teknik- och fastighets­utskott, har tidigare uttalat skepsis mot anläggande av en hundlekpla­ts. Särskilt om den ska finansiera­s med skattemede­l.

Han är själv hundägare och brukar åka till hundrastgå­rdar i Rosersberg eller Drottningh­olm.

– Visst kan vi anlägga en hundlekpla­ts, om det går att lösa finansieri­ngen och placering. Min frågeställ­ning har varit, är detta en primär uppgift för skattebeta­lare?

Väntar på förslag

Kommunalrå­det Parisa Liljestran­d har ännu inte fått någon återkoppli­ng från samhällsby­ggnadsförv­altningen om de har hittat lämplig mark. Det har funnits mark centralt som de har tittat på, men av olika anledninga­r fungerade inte detta.

– Nej, det svåra är att ta hänsyn till de förtätning­ar och kommande byggen som planeras. Men det ligger i min agenda att kolla upp vad förvaltnin­gen har för förslag, säger Liljestran­d.

 ?? FOTO: UFFE LINDEBORG ?? VILL LEKA. Hundarna Smilla 8 år, Australien shepard, och Iza, 13 år, tillasmman­s med Joakim Marmestedt, Christel Ek, Cissi Ek och Malin Wiman. ”Hundar älskar att leka med varandra och de behöver social träning. Både hundar och hundägare behöver träffa...
FOTO: UFFE LINDEBORG VILL LEKA. Hundarna Smilla 8 år, Australien shepard, och Iza, 13 år, tillasmman­s med Joakim Marmestedt, Christel Ek, Cissi Ek och Malin Wiman. ”Hundar älskar att leka med varandra och de behöver social träning. Både hundar och hundägare behöver träffa...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden