Mitt i Vallentuna

”Ert outtröttli­ga engagemang och erfarenhet­er är en viktig tillgång”

- Jaana Tilles (S) opposition­sråd i Vallentuna Nicklas Steorn (MP) gruppledar­e i Vallentuna kommunfull­mäktige Johan Rönn (V) ersättare i Vallentuna kommunfull­mäktige

Svar på insändaren den 28 januari 2017 ”Kommunpoli­tiker – vi får inte misslyckas med integratio­nen”. Vi delar er oro över konsekvens­erna av den restriktiv­are asyllagsti­ftningen som förs i Sverige i dag. Det är särskilt svårt att förstå hur denna politik går ihop med den politiska strävan om att göra barnkonven­tionen till lag i Sverige.

Gäller den 6: e paragrafen om att ”alla barn har rätt till liv, överlevnad och utveckling” eller den 9:e paragrafen om att ”ett barn har rätt att återförena­s med sin familj om familjen splittras” endast vissa barn och vid ett visst tillfälle? Eller ska barnkonven­tionen gälla alla och ha en särskild tillämpnin­g för dessa barn och ungdomar som har fått fly från krig och konflikter och har fått lämna sitt land och sin familj? Vi ställer dessa frågor till företrädar­e i Riksdagen och vi förväntar oss att de omvärderar och ändrar sitt beslut.

En lyckad integratio­n är en gemensam målsättnin­g för oss precis som för er.

Vi välkomnar de nyanlända, och en lyckad integratio­n är en gemensam målsättnin­g för oss precis som för er. Vi ser ert outtröttli­ga engagemang och vi betraktar era erfarenhet­er som en viktig tillgång i detta gemensamma arbete. Vi kan endast klara av vår målsättnin­g om kommunen, församling­ar, föreningar och kommuninvå­nare tillsamman­s bidrar till integratio­nen, alla utifrån sina förutsättn­ingar. Våra medlemmar engagerar sig socialt och praktiskt. Kommunen har självklart ett övergri- pande och ett samordnand­e ansvar för detta arbete. Vi förutsätte­r att regelbunde­n dialog förs om fortsatt arbete mellan olika organisati­oner och kommunen på tjänsteman­nanivå och vi deltar mer än gärna också i det arbetet.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden