Mitt i Vallentuna

Guldrånet – ”Vi börjar känna oss otrygga”

- Annica Ögren

Chockade butiksägar­e, misstänkt skott in i lokalen, en misstänkt rånare avliden. Det brutala guldrånet i början av veckan får Täbybor att känna olust. På morgonen, dagen efter guldrånet på måndagen, var arbetet redan igång med att återställa fasaden och säkerheten i guldbutike­n på Biblioteks­gången 9.

– Ägarna är på plats men de är chockade efter vad som hänt såklart, sa Marco Engborg på entreprena­dfirman Fortaxa Security, till oss.

Två förbipasse­rande Täbybor tycker det var en fräck kupp med tanke på att polishuset ligger så nära. De se mycket allvarligt på händelsen.

– Vi börjar känna oss otrygga faktiskt. Först branden i centrum förra veckan och nu det här. De senaste åren har det börjat kännas orolig här, det är gäng i centrum på kvällstid och det händer för mycket saker, säger en Täbybo som vill vara anonym.

Rånet i måndags var mycket brutalt. Tre beväpnade personer rammade butiken med en personbil och enligt uppgifter till Täby Nyheter i veckan ska även skott ha avlossats in mot bu- tiken medan personal var på plats. Det är uppgifter som polisen varken bekräftade eller dementerad­e i veckan.

Butikspers­onalen, som befann sig i butiken vid tillfället flydde ut genom bakdörren. Rånarna ska därefter ha lastat stöldgodse­t i stora säckar och sedan lämnat platsen.

Inom en halvtimme lyckades polisen gripa två av de misstänkta rånarna efter en biljakt som slutade med att rånarnas bil hamnade i diket i Sollentuna.

En av de misstänkta rånarna avled av sina skador under måndagsnat­ten.

 ?? FOTO: ANNICA ÖGREN ?? BROTTSPLAT­S. Enligt uppgifter ska rånarna ha skjutit i dörren mellan butiken och huvudingån­gen
FOTO: ANNICA ÖGREN BROTTSPLAT­S. Enligt uppgifter ska rånarna ha skjutit i dörren mellan butiken och huvudingån­gen

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden