Mitt i Vallentuna

Står upp mot förtryck – med en flashmob

- Karin Winter 073-600 69 26 karin.winter@direktpres­s.se

Är du på Centralen den 8 mars har du chans att höra hundratals människor sjunga låten Quiet. Då intar en flashmob väntsalen för att med sång tysta de som vill tysta. Den 21 januari i år samlades körer på Washington­s gator och sjöng artistens MILCK:s låt Quiet – som en protest mot de som vill skrämma människor till tystnad. Den 8 mars är det Stockholms tur.

– Vi vill göra något liknande. Vi måste gå en annan väg än hatets och våldets väg. Vi ska inte fly, utan samlas för att sjunga som svar till dem som vill skrämma till tystnad, säger Anna Morvall.

Det är hon och Sofia Nylander, som tillsamman­s har bandet Church of Stonewall, som är initiativt­agare till flashmobbe­n.

På internatio­nella kvinnodage­n den 8 mars kommer flashmobs över hela världen sjunga just låten Quiet. Och i Stockholm är intresset stort. 550 har anmält att de kommer och 1 700 är intressera­de av eventet.

– Det verkar kunna bli en hel del folk. Och även om det bara kommer fem personer så kommer vi köra ändå, säger Anna Morvall.

Och sannolikhe­ten att det blir en hel del folk ökar i och med övningstil­lfället några dagar innan med Caroline af Ugglas kör. Varför gör ni det här? – Det är så mycket fruktansvä­rda saker som händer i världen – rasismen är på frammarsch, kvinnor och HBTQ- människor trängs tillbaka, gränserna stängs. Vi sjunger för kärlek, förståelse och fred. Engagemang­et är stort och det finns en förståelse för att vi måste stå emot hat och splittring.

 ?? FOTO: GERDA NILSSON-TYSKLIND ?? 8 MARS. Sofia Nylander och Anna Morvall är initiativt­agare till flashmobbe­n på Centralen.
FOTO: GERDA NILSSON-TYSKLIND 8 MARS. Sofia Nylander och Anna Morvall är initiativt­agare till flashmobbe­n på Centralen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden