Mitt i Vallentuna

Övergrepp kan ha drabbat fler

13-ÅRING ANTASTADES. Bild på misstänkt sprids i Vallentuna

- Uffe Lindeborg uffe.lindeborg@direktpres­s.se 073-600 40 89

■■ En flicka ska ha blivit antastad tre gånger av en och samma person under sin lunchrast. I veckan rasade tipsen in till polisen. Samtidigt har fler anmälninga­r om liknande händelser inkommit.

Det var under måndagens lunchrast som en 13- årig flicka ska ha blivit antastad av en person på vägen mellan en mataffär och Bällstaber gsskolan i Vallentuna.

En person i träningskl­äder ska ha stoppat flickan och frågat efter vägen till olika företag. Mannen bad henne kolla i sin mobiltelef­on efter dem och plötsligt ska han ha gjort närmanden och tagit på flickan.

Har polisanmäl­ts

Händelösen har polisanmäl­ts av Bällstaber gsskolans ledning, som också gick ut med mejl till elevernas föräldrar och uppmanade dem att se till att barn och ungdomar inte går själva till skolan.

Efter händelsen klistrade någon upp flera efterlysni­ngsaffisch­er med bilder på den som misstänks för att ha antastat flickan. Affischern­a satt i veckan uppe längs gångvägar, garageinfa­rter och till och med vid kassorna i en mataffär. Stämningen är hätsk i jakten på att få tag på mannen som sägs ha antastat flickan.

Många tips

Efter händelsen har det kommit många tips från allmänhete­n i ärendet.

– Vi har ingen gärningsma­n ännu, men vi har sett bilder och det rasar in uppgifter till oss från allmänhete­n. Det har också dykt upp flera andra anmälninga­r som kan handla om samma person, säger Ulrika Mellkvist som är polisens förundersö­kningsleda­re i Täby.

Att offret är minderårig­t medför att det tar lite tid innan utredninge­n är igång ordentligt. Flickan hade i mitten på veckan ännu inte hörts av polisen.

– Nej, vi har ansökt om förordnand­e av målsägande­biträde och sedan måste vi boka in att förhör med flickan ska videofilma­s, vilket är praxis när offret är minderårig­t, sa Ulrika Mellkvist till oss under onsdagen.

En åklagare har utsetts som förundersö­kningsleda­re. Dessutom ska polisen hålla förhör med flickan för att få fram fler uppgifter.

Vi har ingen gärningsma­n ännu, men vi har sett bilder och det rasar in uppgifter till oss från allmänhete­n.

 ?? ARKIVFOTO: JOHAN APEL RÖSTLUND ?? ANGREPS UNDER RASTEN. Det var under en lunchrast som 13-åringen antastades i närheten av Bällstaber­gsskolan. Skolan har nu polisanmäl­t det inträffade och uppmanat föräldrar att inte låta barnen gå själva till skolan.
ARKIVFOTO: JOHAN APEL RÖSTLUND ANGREPS UNDER RASTEN. Det var under en lunchrast som 13-åringen antastades i närheten av Bällstaber­gsskolan. Skolan har nu polisanmäl­t det inträffade och uppmanat föräldrar att inte låta barnen gå själva till skolan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden