Mitt i Vallentuna

Tråkig discoupptä­ckt blev Vallentuna­klassens lycka

- Hege Hellström

De blåvita tjugorna med Selma Lagerlöf på är värdelösa i handeln. Därför blev barnen ledsna när de fått in flera sådana under ett disco. Men en briljant idé gjorde att klassen i stället blev rika på kuppen. När klass 4B i Lovisedals­skolan skulle räkna kassan efter sitt skoldisco upptäckte de sex gamla tjugor.

– Först tyckte vi att det var lite tråkigt, vi hade 120 kronor som inte går att använda, och det kostar 100 kronor att lösa in dem för att få nya pengar hos Riksbanken, säger Malin Nordström, mamma till Hanna som går i klassen.

Hawaii nästa?

L ägg dina gamla,

Malin kom på idén att slänga ut frågan på Facebook – var det någon som satt på gamla sedlar som kunde tänka sig att skänka dem till klassen, som ska på skolresa?

– Gensvaret var enormt. De har fått högar med brev till klassen med fina hälsningar och pengar. På ett äldreboend­e fick vi hela kaffekassa­n med utgångna sedlar. Dit åkte vi som tack för hjälpen och hälsade på med mazarinkak­a och nybakade Rimbobulla­r. När Vallentuna Nyheter hälsar på i klassen är stämningen hög. De har nämligen fått in 5 800 kronor i ”gamla” sedlar.

– Vi ska åka till Vässarö. Där kan man bada, om man vill, för det kan vara lite kallt. Det finns kanoter och man sover över, berättar Hanna.

På discot tjänade klassen in 11 000 kronor, och de har även sålt saffran.

Klassen börjar fundera – vad skulle hända om de fick in ännu mer pengar nu efter att de varit med i tidningen?

– Då blir det Hawaii, ett eget hus med pool, verkar klassen ena sig om.

 ?? FOTO: HEGE HELLSTRÖM ?? sedlar, i ett oanvändbar a kuvert och posta ”Klass 4B, dem till Lovisedals­s skolväg, kolan, Uthamra 186 53 Vallentuna. PRASSEL I KASSAN! Vallentuna­klassens trista Selma-upptäckt blev början på något bra.
FOTO: HEGE HELLSTRÖM sedlar, i ett oanvändbar a kuvert och posta ”Klass 4B, dem till Lovisedals­s skolväg, kolan, Uthamra 186 53 Vallentuna. PRASSEL I KASSAN! Vallentuna­klassens trista Selma-upptäckt blev början på något bra.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden