Mitt i Vallentuna

Till respekt

-

boxning, och sedan gjorde jag upp med mina mobbare. Jag rekommende­rar inte ungdomar att göra det i dag, men jag fick vara ifred sedan.

Fyra SM-guld

Kaveh vann fyra SM-guld innan han lade handskarna på hyllan 2005.

– Jag är den förste i Sverige som kombinerad­e en elitkarriä­r inom boxning och en hip hop-karriär. Men boxningen började med att jag förlorade typ de första 12- 15 matcherna. Jag minns att jag kom hem till mamma, ofta med näsblod, och sa ”jag förlorade igen”. Men hungern efter att få vinna drev mig vidare.

Även som fritidsled­are har Kaveh gått den tuffa vägen. Innan han kom till Vallentuna arbetade han under sex år i Farsta Strand.

– Allt var inte negativt i Farsta men jag lärde mig mycket om konfliktha­ntering där. Vallentuna är annorlunda, kände direkt att jag fick en bra ”vibe” med ungdomarna här. I Vallentuna är många ungdomar självgåend­e och hjälpsamma, det var nytt för mig.

Kavehs första möte med Nova var som rapartist. Han uppträdde och reagerade positivt på det han såg av Vallentuna.

– Nova var stort och fullt med möjlighete­r. Det kom många ungdomar, en kul blandning med svenskar och invandrare. Första dagen på jobbet märkte jag hur långt det är att resa, typ, fan vad långt ut i skogen det är. Men det är coolt med många besökare, både tjejer och killar, och bra personal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden