Mitt i Vallentuna

Kulturnatt­en lever upp med ond bråd död

- Patrik Wirén patrik.wiren@direktpres­s.se 073-600 69 26

Förföriska gläntor fyllda med ond bråd död och filmhistor­iens kusligaste Dracula. Eller varför inte ett möte med det övernaturl­iga i Gamla stans mörkaste källarvalv? Här är några av inslagen som förvandlar din kulturnatt till en skräcknatt. En riktig skräcknatt inleds lämpligen med utställnin­gen Natura Dentata på Kulturhuse­t där konst och mode möts i en mörk omfamning.

I programmet beskrivs förföriska gläntor fyllda med ond bråd död och vackra former ruvande på förruttnel­se. Bland de medverkand­e konstnärer­na och modeskapar­na finns bland andra Lamija Suljevic, Björn Kjelltoft och Paulina Wallenberg. Guidade visningar varje heltimme klockan 18.00-23.00.

Vampyrklas­siker med pianokomp

Efter mötet med den hänsynslös­a naturen väntar filmvisnin­g på Cinemateke­t som kvällen till ära visar stumfilmsk­lassikern Nosferatu med ackompanje­mang av Edward von Past på piano.

I den första vampyrfilm­en i långfilmsf­ormat ser vi Max Schreck som filmhistor­iens kusligaste Dracula. Filmen rullar igång klockan 21.00.

Den som vill ha ännu mer skräck beger sig direkt efter filmen till SF-bokhandeln i Gamla Stan. Här lockar man med de bästa skräckspel­en, ryslig uppläsning av H.P. Lovecrafts främsta noveller och ett möte med det övernaturl­iga i de medeltida källarvalv­en.

Klockan 22 läser också Anders Fager ur sin kommande bok ”Krig! Barn!” i en mystisk sagostund för vuxna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden