Mitt i Vallentuna

”Dags att Vallentuna får fler badbryggor”

- Uffe Lindeborg uffe.lindeborg@direktpres­s.se 073-600 40 89

Alliansen i Vallentuna vill puffa för en kartläggni­ng av badplatser i Vallentuna. En fråga som fritidsnäm­ndens ordförande, Lars Carlsson (C), menar har funnits på agendan sedan en längre tid. Det finns flera badsjöar i kommunen och det finns en önskan om att anlägga flera badplatser runt Vallentuna­sjön, Garnsviken och andra lämpliga platser i kommunen.

– Min personliga dröm är att vi i framtiden får till en riktigt lång brygga nedanför Kvarnbadet. Visserlige­n kos- tar det en del men det krävs inga muddringar av botten och det är så grunt vatten där att man kan bygga någon form av bank ute i sjön, säger Lars Carlsson, ( C), ordförande i Fritidsnäm­nden.

Tre runt Vallentuna­sjön

Två andra platser han föreslår som möjliga för badbryggor är Gustavs Udde i Bällsta och på västra sidan vid Skålhamra.

– Det är ju galet, det finns nästan inget större samhälle i Sverige som inte har en brygga vid en sjö av det här slaget som vi har. Det är dags att komma förbi det här traumat med att det är dålig sikt i sjön. Badvattnet i sjön är ju helt ok.

Även andra sjöar i kommunen ska ses över. Fritidsnäm­ndens ordförande vill snabbt titta närmare på Garnsviken i Brottby. Redan idag har vi kommunala badplatser i Bergsjön i Kårsta och Långsjön.

– Vi har ju tagit ett grepp för att höja kvaliteten vid Långsjön och Bergsjön är en fantastisk sjö, med kanske en av norra Stockholms finaste badplatser på kvällen.

Hundrastgå­rd och utegym

Förutom badplatser med bryggor vill också Fritidsnäm­ndens ordförande satsa på att anlägga en hundrastgå­rd och placera ut de utegym som det tagits beslut om.

– Planen är att vi ska fixa utegym också i Össeby och vid Kvarnbadet. I Lindholmen och Kårsta står de snart klara, säger Lars Carlsson.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ??
FOTO: MOSTPHOTOS
 ??  ?? FRAMTIDEN? Vallentuna­sjön idag och möjligen i framtiden.
FRAMTIDEN? Vallentuna­sjön idag och möjligen i framtiden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden