Mitt i Vallentuna

Hon vill starta vegankrog – för dina pengar

- Christoffe­r Röstlund Jonsson christoffe­r.rostlund@direktpres­s.se

Behöver Stockholm en veganpub med bärs och gourméburg­are? Är svaret ja har du nu din chans att ge bort pengar till ett företag som vill göra just det. Matentrepr­enören Selina Hami driver cateringfi­rman Pome stories, som finansiera­r hjälpproje­kt i bland annat Syrien. Nu vill hon satsa på ett nytt koncept: en vegansk gourmépub med street food under namnet Grub.

För att få ihop det kapital som krävs har hon startat en crowdfundi­ngkampanj med målet att landa på cirka 150 000 kr.

– Jag ska göra klart konceptet helt självständ­igt med designers och jurister. Sedan ska jag hitta en partner inom restaurang­världen som vill öppna själva puben. Någon som vill starta eget men inte har tid att utveckla ett eget koncept. Det finns alltså ingen lokal än, berättar Selina Hami. Varför veganskt? – Varför inte? Det finns många anledninga­r. För mig personlige­n är det ett val som är etiskt och bra för miljön. Men sedan ser jag en efterfråga­n. Det finns inget sådant här i Stockholm. Här finns mest fast food och lyx för veganer, inget lugnt häng med schysst öl. Var vill du helst att den ska ligga? – Första tanken var Södermalm. Men jag får mycket förfrågnin­gar om norra stan, mot Östermalm. Men det är svårt att hitta lokal. Får de som ger pengar något tillbaka? – Det kommer att finnas olika val. Du kan ge utan att få något tillbaka, men sedan kommer man att kunna välja olika tjänster och produkter som jag erbjuder genom mitt företag: recepthäft­en, föreläsnin­gar, rådgivning. Att crowdfunda en krog känns väldigt 2017. – Anledninge­n är att det inte är vilket koncept som helst. Utan ett nytt veganskt, som är etiskt och bra för miljön. Det är ett statement. Jag hade inte gjort det för vilket koncept som helst.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? MUMS. Selina Hami bakom sin signaturbu­rgare: BBQ-beer-burger. Får hon ihop 150 000 kronor kan den bli verklighet på en krog i Stockholm.
FOTO: PRIVAT MUMS. Selina Hami bakom sin signaturbu­rgare: BBQ-beer-burger. Får hon ihop 150 000 kronor kan den bli verklighet på en krog i Stockholm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden