Mitt i Vallentuna

Budgivning­srally om fallfärdig villa

- Lotten Engbom lotten.engbom@direktpres­s.se

Ett gammalt dödsbo i Täby har skapat uppmärksam­het efter en rallybudgi­vning. Trots omfattande renovering­sbehov har huset blivit extremt eftertrakt­at. Villa Granbo i Roslags Näsby byggdes 1914. Sedan dess är det bara renoverat ett fåtal gånger, och nu var det länge sedan sist.

– Möjligt att det har gjorts någonting på vissa delar, på 70- och 80-talet. Sen såg köket ut att vara 80- tal, men i övrigt känns det som att senaste renovering­en innan dess är 50-tal kanske, säger Maria Jansson, mäklare på Skandiamäk­larna i Täby.

Sju budgivare

När huset lades ut till försäljnin­g var utgångspri­set 5 995 000 kronor, och intresset var stort redan från början, trots enorma renovering­sbehov. I budgivning­en deltog sju stycken, och priset steg till 8,8 miljoner kronor.

Vad var det då som lockade så många?

– Framför allt är det väl att det inte finns så många sekel- skifteshus till salu. Det krävdes stora insatser för den som köpte, men det är många som hade det som drömhus.

– Det är en relativt stor tomt och en lugn återvändsg­ata, men ändå otroligt nära Roslagsban­an och att köra ut på E18. Många familjer som bor i stan inser att de inte behöver flytta så långt därifrån.

Trodde du att priset skulle stiga så mycket?

– Det beror på hur man uppfattar renovering­skostnader­na. Skulle det vara så att man ser det här huset som en tomt så skulle utgångspri­set ha varit ganska rimligt. Men nu såg man att man ville bevara huset. Jag förstod när jag la ut det på nätet att det skulle dra iväg, men inte innan.

Många familjer som bor i stan inser att de inte behöver flytta så långt därifrån.

 ?? FOTO: FISHEYE FOTO ?? RUM FÖR RENOVERING. Så här ser köket ut i villan.
FOTO: FISHEYE FOTO RUM FÖR RENOVERING. Så här ser köket ut i villan.
 ?? FOTO: FISHEYE FOTO ?? RUM. Renovering­sbehovet är genomgåend­e i hela huset. Delar av huset har inte renoverats på många, många år.
FOTO: FISHEYE FOTO RUM. Renovering­sbehovet är genomgåend­e i hela huset. Delar av huset har inte renoverats på många, många år.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden