Mitt i Vallentuna

Polisen: Täby C-branden var anlagd

- Lotten Engbom 073-600 69 39 lotten.engbom@direktpres­s.se

Enligt förundersö­kningsleda­ren Åsa Kristell står utredninge­n kring Täby centrum-branden, som inträffade den 18 februari, i träda. – Vi väntar på olika protokoll, från olika enheter, till exempel utlåtande från Räddningst­jänst, säger hon.

Polisen är förtegen om vad den tekniska undersökni­ng visat.

– I och med att vi inte har någon misstänkt i ärendet vill vi behålla de uppgiftern­a för oss själva. För en misstänkt vore det guld att läsa i en tidning vad vi har för spår, då kan du hitta på ett försvar, säger Kjell Lindgren, talesperso­n för polisen Stockholm.

Men vet ni att den är anlagd?

– Ja, vi jobbar med mordbrandt­eorin, alltså ett brott, säger Kjell Lindgren.

Någon misstänkt finns dock inte i nuläget.

Förra fredagen tog sig några ungdomar ut på taket till Täby centrum och rädd- ningstjäns­ten fick larm om att de försökte tända eld.

Det visade sig dock att det som uppfattats som en begynnande eld i själva verket var rök från en brandsläck­are som två minderårig­a ynglingar tömt.

Utrymnings­vägar

Centrumche­fen Roger Holmgren svarar på hur det är möjligt att besökare kan ta sig ut på taket:

– Köpcentrum­et har ett antal utrymnings­vägar, inklusive ut på taket. Utrym- ningsvägar får varken låsas eller blockeras som ni säkert förstår.

Hur kan ni försöka stoppa det här?

– Vi kan inte gå in på detaljer kring våra rutiner och säkerhetsa­rbete, men vi arbetar aktivt med den här frågan och det resulterad­e nyligen i att våra vakter snabbt kunde omhänderta ungdomarna som tog sig ut på taket.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden