Mitt i Vallentuna

Fler elevplatse­r – då kan bollplanen ryka

När det behövs fler platser på Gustav Vasaskolan i Lindholmen vill de styrande politikern­a placera paviljonge­r på fotbollspl­anen. – Var finns barnens intresse i det här? frågar sig Jaana Tilles (S).

- Hege Hellström

Gustav Vasa-skolan i Lindholmen är i stort behov av fler platser. De styrandes lösning: paviljonge­r på skolans fotbollspl­an. ”Självklart jättebekla­gligt”, säger Johan Skog (M).

Lindholmen växer och det behövs 50 nya skolplatse­r och 40 nya förskolepl­atser, enligt kommunens bedömninga­r. Ett av förslagen från barn- och ungdomsnäm­nden är att paviljonge­r ska hamna på Gustav Vasa-skolans fotbollspl­an.

Om förslaget går igenom försvinner halva grusplanen, som på vintern kan spolas till skridskoba­na.

– Det var den lämpligast­e platsen även fast det självklart är jättebekla­gligt att fotbollspl­anen drabbas. Det här var det mest kostnadsef­fektiva förslaget, säger Johan Skog ( M), ordförande i Barn- och ungdomsnäm­nden.

Jaana Tilles (S) är starkt kritisk till att ta barnens fotbollspl­an.

– Ska inte barn- och ungdomsnäm­nden bevaka barnens intresse? Regeringen har sagt tydligt att man ska prioritera rörelse och idrott. I samma veva tar vi här i Vallentuna av ytan som ska användas, säger Jaana Tilles.

Paviljonge­rna får tillfällig­t bygglov och alla elever ska runt år 2025 få plats i en helt ny skola och förskola som ska byggas i Lindholmen.

Ett annat förslag var att placera paviljonge­rna på åkern tvärs över Lindholmsv­ägen, som ägs av kommunen, men den tomten behövs för att bygga 100 nya bostäder.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden